Studio Report: Disasterpeace
 

Artist/Band: Disasterpeace (Pete Blakk)

Sång: Wade Black
Gitarr: Pete Blakk (kommer även att sjunga lead på en låt)

Bas: Hal Patino

Trummor: Jason

Band Info:

Bildades 23/10-2007 .Tampa, USA

Discography: Medlemmarna har lirat på plattor med:
King Diamond, Blakk Totem,Geisha,Crimson Glory, Leatherwolf, Seven Witches, Force Of Evil mm
 
Stil: Metal
Influenser: Påminner nog mest om King Diamond/Judas Priest

Hemsida: Är på gång. Blir nog en Pete Blakk .com där Disasterpeace kommer att ingå.

MySpace: http://www.myspace.com/disasterpeaceusa

Album Info:
Album titel: Disasterpeace
Låtar inspelade: 12
På plattan: 11. Kanske 12 i Japan. Dom vill ju alltid ha ett bonus spår. En tre låtars story (The Inferno, The Purgatorio och The Paradiso)är med på plattan som är baserad på Dante’s Inferno. Andra låtar som är med på plattan är: Judas Witch, The Scarecrow, Blood To Blood, The Grail mm.

 Låtskrivare: Pete Blakk & Wade Black.
På plattan gör vi även en cover på Led Zeppelin’s Immigrant Song.
I metal tappning.

Tid i studio:
Inspelning:
Gitarrer och bas i Sonic Train juni/juli 08. Trummorna var inspelade i Florida maj/juni. Och Wade kommer att lägga sin sång där också i juli.

Mixning: Juli  2008 i Sonic Train Studios

Producerad av: Pete Blakk och Andy La Rocque

Mixad av: Pete Blakk och Andy La Rocque

Mastering av: Pete Blakk och Andy La Rocque

Skivbolag: MBM. Ett bolag som har oss som största prioritering och kommer att jobba stenhårt för oss över hela världen. Som även kommer att släppa om Blakk Totem plattan The Secret Place med bonus låtar som Calling Dr. Love (Kiss) och Battery (Metallica)

Artwork/Album omslag: Wade har en kille i Florida som har lite idéer men jag har inte sett något av dom än. Vi kanske kommer att använda ”Mona Lisa” bilden som finns på våran MySpace sida till omslag. Inget är klart med det än.

Release datum: Hoppas innan den inbokade Tysklands turnén i oktober. Runt omkring våra egna gigs så hoppas vi även på att vara förband till Vince Neil under hans turné i Tyskland.

Video:  Kan bli vid senare tillfälle. Kanske filmar något i Tyskland under oktober.

Promotion: World Wide. Det är hela världen som gäller för Disasterpeace.

Q&A:

Under 1987-1991 var du gitarrist i King Diamond och lirade på plattorna Them, Conspiracy och The Eye.
Vilket är ditt bästa minne ifrån den tiden?


Allihopa. De enda två misstagen King gjorde var att inte fixa ett bra management så att vi hade kunnat blivit ännu större och sålt guld i USA och att det inte blev original omslaget på Conspiracy. Omslaget var tecknat med prästen vid kyrkogården. Det finns inne i cdn i svartvitt version och på vinylen finns det ett bifogat blad. Tror vi förlorade rejält mycket på det. Hade rekord på Tower Records i New York med kö av folk när vi hade signering men ingen i USA ville/vågade ha Conspiracy plattan i skyltfönstret. King är envis, det var likadant när Mikkey slutade efter Them turnén och vi skulle ha en ny trummis och efter 100-tals auditions av rent ut sagt nollor. Så var det jag som fick övertalat Mikkey att göra plattan. Och det gjorde jag innan jag fått övertalat King. Resultatet talar för sej själv. Vilken platta det blev. Hoppas att det nån gång kommer att bli någon form av återförening av den King Diamond sättningen med Andy, Hal och Mikkey. Tror det finns ett stort intresse av det. Många som aldrig fick sett den sättningen live. Them turnén var bara I USA, Conspiracy var med Snowy och den kom vi inte till Sverige mm med. Och sen på The Eye blev det ingen turné alls på eftersom vi blev droppade direkt efter att plattan släpptes av Roadrunner. Plattan floppade av många anledningar och en av dom var att det var trummaskin på plattan. Synd att inte Snowy fick lira på den .Sen är det ju klart när man ser tillbaka på det att man inte stannade i King Diamond och jobbade med andra saker vid sidan precis som Andy.

Favorit platta? Conspiracy.
Favorit låt? A Visit From The Dead eller Sleepless Nights.

Musik industrin idag?
Jag och Andy pratade om det innan idag och ingen av oss har någon gång laddat ner en enda låt eller någon film. Det är svårt just nu att veta hur framtiden kommer att se ut. Men man måste garderare sej på något vis.

Vilka är dina största influenser som gitarrist? Michael Schenker, Leslie West, Uli Roth och Billy Gibbons. Gillar även Ace Frehley.

Vilka andra band lyssnar du på idag? Finns ett par nya band är helt okey som As I Lay Dying och Killswitch Engage. Men mest när jag sätter på en platta hemma så blir det mer klassiska band som Judas Priest och Megadeth. Men även Eric Gales är en favorit.

Med Florida i tanken, räknar du Disasterpeace som ett svenskt eller amerikanskt band?
Jag håller just nu på att bygga hus och kommer att flytta hem till Jönköping. Men behåller även stället i Florida. Så det blir dubbelt även där.

Hur blev Disasterpeace till? Jag bodde i Denver och hade inte hållt på med musik på över 12 år och började känna suget och saknaden av bra metal. Började höra med kontakter och vid flytten till Tampa tog jag kontakt med Wade som hade ett lokalt band Black Reign och jag fick förfrågan att komma upp och lira ett par King Diamond låtar med dom och responsen var grym. Och jag och bestämde oss att det här ska vi satsa på och namnet Disasterpeace kom en polare till Wade på och vi tyckte det lät bra. Wade är en grym sångare som är en av dom få som låter lika bra live som på platta. En otrolig röst och grym frontman. Kan mäta sej med Halford. Hal Patino var ju självskriven. Och på plattan är det en Amerikan vid namn Jason som lirar. Håller även på att prata med Snowy Shaw om han är intresserad av att gå med i bandet. Men han har mycket annat så vi får se vad som händer. När vi kommer att lira live så har jag inte bestämt än om det blir en gitarrist till i bandet (Andy La Rocque är välkommen :) )eller kanske en keyboardist.

3/5 ifrån vad många anser är den bästa sättningen av King Diamond är med under inspelningen. Tror du det höjer förväntningarna på plattan rejält?
Ja det hoppas jag. Bara höj ribban, vi hoppar över den lätt. Så jävla bra är det.

Gästlirar Andy på plattan?
Han är med och gästar på ett par spår.

Hur kommer det sej att ni valt att spela in hos Andy?
 När suget att lira igen kom tillbaka så var Andy en av dom jag kom i kontakt med igen. Vi hade nog inte pratat på över 10 år och nu när han bor i Varberg så var valet enkelt. Han är duktig, har gjort bra resultat och är teknisk. Vi funkar bra ihop.

När kan vi få se Disasterpeace i Sverige?
Vem vet. Sweden Rock festival kanske? Eller som förband till något stort band. Kanske om det blir något release party som skivbolaget fixar?

Och vilka låtar kan man förvänta sej att få höra live ifrån era förra band?
Ett par King Diamond låtar blir det som Welcome Home, The Invisible Guests, Tea, At The Graves, Twilight Symphony och sen kanske även Sleepless Nights och Eye Of The Witch . Och så kanske det kan bli en Crimson Glory låt Astronomica?

Finns det en chans att Disasterpeace och King Diamond kommer att turnera ihop under 2009?
Man vet aldrig…

Andy Flash Report 24/6-2008