GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Black Bonzo – Sound Of The Apocalypse (B&B Records)
Thorns Upon A Crown
Giant Games
Yesterdays Friends
The Well
Intermission: Revelation Song
Ageless Door
Iscariot
Sound Of The Apocalypse

 

 

Bandet som såg dagens ljus 2003 och tog sina första stapplande steg i den psykedeliska rockens tecken, efter en del medlemsbyten och avhopp skapades slutligen Black Bonzo, vilken nu fick en något annan musikalisk inriktning.

Med Magnus Lindberg bakom spakarna har Black Bonzo vidareutvecklat sitt sound från första släppet ” Lady Of The Light  vilket släpptes 2004. Det är dock fortfarande 70-talets musikaliska inriktning som är grundkonceptet i Black Bonzo. Efter debutplattan har gruppen fått en ny basist i Anthon Johansson från det lokala broderbandet Moon Safari.

En del lite nyare intryck kan här höras som på ”Giant Games” där vibbar från grupper som Atomic Swing är rätt så påtaglig. Om vi nu skall härleda från forna dagar måste det akustiska och relativt korta stycket med härliga Led Zeppelin associationer tillhöra de spår som bör framhävas. 

Till favoriterna hör ändå ”Iscariot” som nog kan representera det nya Black Bonzo med ett brett spektra av influenser från The Flower Kings till Uriah Heep, det är ändå det melodiska och energin som är den starkaste och bärande faktorn. Till godbitarna får även sista tillika det längsta spåret framstå där ytterligare element som de mera symfoniska samt några jazziga delar framhävs. Inledande spåret ”Thorns Upon A Crown” är bara ett ”understatement” på gruppens goda kvalitet. Att de dessutom kan framföra sina alster live med både pondus och känsla är ju inte direkt någon nackdel. 

Har nu sett dom en gång framför scenkanten och kan rekommendera ett besök på Slottsskogen Goes Progressive i augusti där dom nästa gång framför sina alster. Black Bonzo `s andra album ”Sound Of The Apocalypse” ger mersmak och får med beröm mer än godkänt. 

Även ett snyggt omslag presenteras vilken härstammar från bandmedlemmen Nicklas Åhlund.

7,5/10

Conny Myrberg

 

 

 

 

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©