GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Civilzation One - Revolution Rising (Metal Heaven)
1.Celestial sunrise
2.Life of agony
3.Legends of the past (Carry on)
4.The lost souls
5.16
6.Sacred
7.Welcome to paradise
8.Wishing well
9.Dream on
10.Time will tell

 

 

Civilazation One är ett band av multinationell karaktär, här finns medlemmar från Sri lanka, Italien, Frankrike och Brasilien. Albumet Revolution Rising är deras debut vilken är självproducerat och inspelad i Frankrike, Italien samt Tyskland. Mixningen handhas av samma kille som arbetat med Vanden Plas, Symhony X och Dominici för att nämna några.

Bandet gjorde sin första spelning på "förfesten" till Prog power UK 30/3-07 och fick lysande kritik både från publik, press och övriga band. Bandet förbereder sig nu för en större turné där de vill visa upp sig och nya plattan "Revolution Rising" inför gamla och förhoppningsvis nya fans.

Detta är melodisk metal med inslag av det hårda men det finns även plats för en definitivt mjukare framtoning. Sångmässigt finns likheter med vokalister som Blackie Lawless (Wasp), Daniel Heimann (Lost Horizon, Heed) och Mac (Threshold), inte alla på en gång dock.

Musikaliskt kan man dra paralleller med ovanstående band om man undantar Wasp då. Bandmedlemmarna kompletterar varandra på ett bra sett där alla framhäver sitt kunnande när så krävs.

Ett av spåren visas prov på det riktigt hårda stuket inklusive en del growlande, på ett annat finner jag  t.o.m. en del likheter med det softa bandet Return. Med denna rätt så varierande inriktningen kan detta album tilltala rätt så många då det finns en hel del olika genrer att insupa. Som så många gånger vid första lyssningen gav albumet inte det där extra, vart eftersom växer alstren ändå och snart finner man att det inte bara är den vanliga traditionella Power metal. Ett album som genomgående håller hög standard med favoritspåren 16, Sacred, Wishing well och Time will tell.

www.myspace.com/civilizationone

 

Betyg 7,5/10

Niklas Johansson

 

 

 

 

 

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©