GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Stone Lake – World Entry (Metal Heaven)
1.Deal with the devil
2.Body talk
3.Words are not enough
4.City of illusion
5.Rest my eyes on you
6.Magic signs
7.Before I go
8.Cold blood
9 One love one heart

Jan Åkesson: Gitarr, bas, trummor, keyboard, sång.
Peter Grundström: Sång.
Jens Westberg: Trummor.
Lasse Johansson: Bas.

 

Bildandet av Stone Lake tog sin början redan 1984 när två av medlemmarna Jan Åkesson och Peter Grundström stötte ihop på en spelning, då i olika grupper. Det blev senare en del hoppande mellan olika bandkonstellationer. 1994 klev Jan Åkesson ner från scenen men slutade aldrig skriva musik.

I samband med ett telefonsamtal 1999 blev det frågan om en ”reunion” mellan dom båda. Efter middag och god dryck började funderingar att skapa ett nytt band, Stone lake började ta form. 

2005 släpptes den egenproducerade ”Reincarnation” och sommaren året därpå spelades denna nya skapelse “World Entry” in av multiinstrumentalisten Jan Åkesson förutom trummor som lades i av inte helt obekanta Jaime Salazar.  Roasting house i Malmö står för handhavandet bakom spakarna med Pontus Lindmark, Anders ”Theo” Theander och maestro själv Jan Åkesson.

När den först drar igång kunde man lika gärna tro att det var Ozzy`s gitarr gnisslare Zakk wylde, men här det Jan Åkesson som är i farten.

Sångmässigt låter det som en blandning av Pink cream 69, Judas Priest och kanske en del Poodles kryddat med ett stänk Axl Rose, fast här framförs det av Peter Grundström på ett lite skönt släpigare sätt. 

Musiken är väl en form av melodisk power metal där dom stundtals tar det rejält lugnt likväl som dom ibland smiskar på rätt bra. På spåret ”Before I Go” finns klara Edguy influenser och inte mig emot. Förövrigt håller ”Words are not enough” till de bättre i en helt okej platta som annars kanske saknar de där riktiga utstickarna. 

Ett godkänt släpp med lite moms.

 

Betyg 6,5/10

 

Niklas Johansson

 

 

 

 

 

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©