GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

P:O:B Pedestrians of Blue – Crossing Over (Fish Farm Records)
1. Father & Son 
2. Promises 
3. The Garden 
4. Where the Rain Falls 
5. Crossing Over 
6. The Line 
7. World of Things 
8. The Other Side 
9. How Much More Than a Dream 
10. The Altar of Love 
11. Why 
12. Out of the Rain 

 

Ibland trillar det in en och annan promo från debuterande grupper som detta norska band. Oftast sker detta då på egna bolag men här med en produktion utöver det vanliga. Med den inte helt i "Artrock" kretsar okände musiker och  multikonstnären Daniel Flores (Mind`s Eye) vid spakarna och dessutom  mastrad av Mika Jussila (Nightwish, Masterplan) bärgar detta för ett kvalitativt skivsläpp. 

Musikaliskt hamnar vi i mellanlandet melodisk rock/metal till det mera progressiva. Styrkan och kanske lite av svagheten är ändå just avsaknaden av ytterligheter. För den mer melodiske lyssnaren bör detta skivsläpp hamna i topp på poängskalan, personligen skulle jag ändå vilja se lite mer av dessa utsvävningar. Nu kanske jag gnäller lite väl mycket men här hör och ser jag en grupp med stor potential vilka håller till samma division som sina landsmän Circus Maximus, Magic Pie och Pagans Mind. 

Till favoriterna hör inledande Father & Son, likt ett kyrkobesök begynner spåret som snart tas vid av en mer tyngre musikalisk art. Texten här liksom på hela albumet kretsar kring en ung mans kamp mellan familjen, kärleken och religion. Det finns en hel rad spår vilka kan framhävas, det är ändå helheten som är styrkan. Sista och längsta låten vill jag trots allt framhäva, ”Out Of the Rain” som ger prov på den efterfrågande ytterligheten om än i de lugna regionerna.

”Stora skivbolag” här finns ett smultron att plocka:

7,5/10

www.myspace.com/pedestriansofblue

Conny Myrberg

 

 

 

 

 

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©