GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

VOICES OF ROCK: MMVII (AOR Heaven)
01. James Christian / Voodoo Woman
02. Jean Beauvoir / Wild Thing 
03. Terry Brock / Nightingale
04. Dan Reed / Over And Done
05. Johnny Gioeli / Phoenix Rising
06. Harry Hess / Irresistible
07. Göran Edman / China In Your Hands
08. Robin Beck / Underloved
09. Steve Overland / Slip Away
10. Gary Barden / Love Is Blind

 

Voices Of Rock är ett all star projekt ifrån producenterna och låtskrivarna Chris Lausmann (ex Bonfire) och Michael Voss (Mad Max). Rösterna består av James Christian (House Of Lords), Jean Beauvoir (Crown of Thorns), Harry Hess (Harem Scarem) och Dan Reed (Dan Reed Network) mm.

James Christian öppnar plattan med Voodoo Woman som hade passat in på en House Of Lords platta. Jean Beauvoir har även han en låt som passar som handsken i Wild Thing.

Terry Brock (Strangeways) gör Nightingale en låt som har bra verser men en refräng som inte imponerar alls. Årets comeback kommer härnäst när man bjudit in Dan Reed som det varit tyst om ett bra tag. Over And Done har även den suveräna verser men en tråkig refräng. Kan man börja hoppas på ett nytt Network album snart? Hardline/ Axel Rudi Pell frontmannen Johnny Gioeli är nästa man med Phoenix Rising och även den har stora brister i refrängen. 

Harry Hess levererar Irresistible som har en brygga som är i världsklass. Helheten på låten gör att den är den stora vinnaren på MMVII. Tyvärr för Göran Edman så har han fått fel låt som inte passar han alls. China In Your Hand är en rock/country låt som kanske hade passat Joey Tempest bättre. Robin Beck har även hon fått en låt som inte är speciellt bra i Alannah Myles stil. Mr. FM Steve Overland gör Slip Away som kunnat vara en FM B-sida. Close But No Cigarr! Sist ut är Michael Schenker’s gamla vapendragare i M.S.G. Gary Barden som fått den sämsta låten på plattan som inte heller den passar han riktigt.

Minuset på MMVII är att refrängerna på alltför många av låtarna inte växer med grymt bra verser. Stort plus i kanten (som vanligt) för sitt gitarrlir går till Tommy Denander solona i Nightingale och Slip Away speciellt.

Mina favorit låtar är Irresistible, Voodoo Woman, Wild Thing

Betyg: 7,5/10

 

Andy Flash

www.myspace.com/voicesofrock

 

 

 

 

 

       

   

   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©