GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Ride The Sky – New Protection (Nuclear Blast)
1. New Protection
2. A Smile From Heaven`s Eye
3. Silent War
4. The Prince Of Darkness
5. Break The Chain
6. Corroded DreamsThe 
7. The End Of Days
8. Far Beyond The Stars
9. Black Cloud
10. Endless
11. Heaven Only Knows
12. A Crack In The Wall

 

Ett recept för ett lyckat koncept:

Ta en del Masterplan plus två delar Tears Of Anger lägg där till en dos inspiration från Jorn Lande och du befinner dig rätt nära ingredienserna i Ride The Sky, eller med andra ord så låter du Uli Kusch från fd. Masterplan och de två bandmedlemmarna Björn Jansson och Benny Jansson från Tears Of Anger slå sina musikaliska påsar ihop och de grundar bandet i fråga. Med Mathias Garnås på bas och keyboards-spelande Kasbar Dahlqvist blir här sättningen fullbordad.

Det är nog inte för inte som vokalisten Björn Jansson fick efterträda Jorn Lande i gruppen Beyond Twillight då han allt som oftast hamnar ruskigt nära norrmannen i det vokala planet. På debutplattan New Protection imponerar Björn stort liksom en hel del därtill från övriga i gruppen Ride The Sky.

Musiken klassas som power metal från Nuclear Blast men här finns även mera progressiva utsvävningar, starka medryckande melodier och ofta pompösa arrangemang. Grunden är ändå en ganska mörk ”tung”  metal som nyanseras med allt från orkesterliknande ljudmattor till riff och solon som vandrar över de olika tonskalorna.

Ljudbilden är således komplex och bör passa åhörare från alla powermetal freaks till de mera melodiskt inriktade vilka uppskattar en gedigen produktion. Möjligen saknas det enkla raka från några men beundrare av ”mycket av allt” som undertecknad bara njuter av leveransen med de helgjutna ljudmattorna, starka melodierna och suveräna sånginsatserna.

Fans av Jorn Lande, Masterplan och Tears Of Anger lär inte bli besvikna för här levereras en debutplatta som heter duga, och missa för all del inte gruppens spelningarna i Sverige:

31 okt Arenan Stockholm 
03 nov Lisebergshallen Göteborg 
04 nov Mejeriet Lund

www.myspace.com/ridetheskytheband

www.ridethesky.eu

8,5/10

Conny Myrberg

 

 

 

 

 
  

       

   

   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©