GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Simone Fioretta – My secret diary (Lion Music)
1 A day in California2 I came back
3 To fly over the rainbow
4 Welcome, Anita!
5 Only three minutes dream
6 Borderline
7 You are my past, present, future
8 Brawl in a saloon
9 The beginning of a new era
10 Good bye

 

Denna gitarrkille är till vardags strängbändare i Italienska bandet Moonlight Comedy som för ett par månader sen släppte albumet ”Dorothy” (tidigare recenserat länk). Medmusikerna på skivan Andrea De Paoli, Pasko och Tony Liotta har även varit involverade med andra artister som Tina Turner, Sting, Labyrinth och Cans.

När ett instrumentalt album släpps med en gitarrist kan man nästan ana sig till vad det kommer att bjudas på. Här får vi allt från det melodiösa rockiga till det mera progressiva, en del klassiska och jazziga element samt inslag mot det filmiska. Det går inte att sticka under stolen med att det är en skicklig gitarrist helt klart. Simone visar att han behärskar många olika stilar där materialet är ”Easy listening” men även kan dra iväg till det mera krävande.

För att ett album skall nå till den större skaran åhörare utan vokala insatser borde den enligt min personliga åsikt vara lite mera annorlunda och sticka ut från mängden instrumentalsläpp. Det är nog inte så lätt att utmärka sig bland alla ”gitarrhjältarna” men som oftast bör skivsläppet varit betydligt intressantare om det funnits sång med. Här finns ändå en hel del melodiska inslag och inte enbart ”gitarr-gnissel” vilket uppskattas. 

Simone är helt okej när han går under sitt eget namn men glöm inte att även kolla upp Moonlight Comedy.

http://www.myspace.com/simonefiorletta

Betyg  5/10

Niklas Johansson

 

 

 

 

 

 

       

   

   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©