GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Poverty`s No Crime - Save my soul (InsideOut Music)
1 Intro
2 Open your eyes
3 Save my soul
4 End in sight
5 The key to creavtivity
6 In the wait loop
7 The torture
8 Spellbound
9 From a distance
10 Break the spell

 

Efter 4 års tystnad, fem skivor bakom sig och tio år som band släpper nu ”Poverty`s No Crime”sitt nya album. Tyskarna har denna gång fått hjälp med producerandet av Tommy Newton (GammaRay, Angra), han valdes ut efter att gruppen hört hans starka insatser i band som Redemtion.

”Save my soul” är ett mycket mångsidigt album med ett brett register, här finns likheter med andra kompetenta band som Xsavior, Magic pie och Platitude. Det finns både riktigt tunga avsnitt till den mera finstämda balladen. Musiken i sig tycker jag är toppen, fast själva produktionen känns något platt för min smak. Första reaktionen blev ”Neeejjj vilket trist ljud”. Efter första besvikelsen och en del ignorerade av själva ljudbilden fångade snart låtarna mitt intresse, ja faktiskt snabbare än vad som är brukligt från min sida. Ljudet får naturligtvis lite olika karaktär om man lyssnar från köket, sitter i bilen eller mer intensivt med hörlurarna, men nog är den tunn alltid. Har inte riktigt kommit varför men produktionen känns lite ofärdigt på något sätt, underligt med tanke på det motsatta på Redemtion senaste. Skulle här vilja höra mer av allt och kanske lite personligare.

Texterna har det gemensamt att dom handlar om den mörka sidan av människan själ, som rädsla, förtvivlan och hopplöshet. Men de handlar även om hur man skall kunna omvandla dessa känslor till kreativitet.

Till betyget då, jag har svårt att bestämma mig men det blir ändå relativt högt för musiken, melodierna, sångslingorna och dynamiken vilken känns helt rätt. Helheten på spåren är genomgående rätt höga men det finns tre som sticker ut extra. The key to creativity” som är en riktigt finstämd ballad, ”Break from a distance” och ”Break the spell”

Betyg 7,5

www.myspace.com/povertysnocrime

 

Niklas Johansson

 

 

 

 

 

       

   

   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©