GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Graveyard - Graveyard (Transubstans Records)
Evil Ways
Thin Line
Lost In Confusion
Don´t Take Us For Fools
Blue Soul
Submarine Blues
As The Years Pass By
The Hours Bend
Right Is Wrong
Satan´s Finest

 

Record Heavens skivbolag Transubstans växer ständigt och ett av de nya banden är göteborgarna i Graveyard. (Bildades faktiskt så sent som i november 2006). Och det här är bra!

Graveyard kör ett slags 60- och 70-talsinspirerad rock/hårdrock med feta bas- och gitarriff, koskälla och hela faderullan. Alltihop givetvis tydligt bluesbaserat. Låtarna framförs utan att briljera eller krångla till det men med en god variation.

Eftersom bra sångare inte växer på trän så är det ofta där det brister när man lyssnar igenom nya band. Så icke här! Det är en mogen rockröst som passar briljant både i de tuffare och lugnare partierna.

Skivan öppnar ganska hårt med ”Evil Ways” för att sedan dämpa sig i ”Thin Line”. I ”Don´t Take Us For Fools” tänker jag direkt på Abramis Brama. Sköna ”Blue Soul” låter faktiskt som det tidiga och lite ruffigare Jethro Tull ( typ Isle Of Wight 1970.) Ja, t o m sången. Då menar jag inte att Graveyard plagierar, jag vill bara ge en vink om hur bra det låter!

Så till er som gillar Magnolia, Abramis eller bluesig hård rockmusik i största allmänhet: kolla in!

PS. Jag är lite osäker på vem som spelar vad så jag har inte med några namn här, tyvärr.  Fast jag tror att GARF lär återkomma till de här killarna. DS.

 

www.myspace.com/graveyardsongs

 

Betyg: 8,5/10

 

Dennis Jacobsson

 

 

 

 

 

       

   

   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©