GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Delta  Black & Cold (Risestar Music International)
1 Man behind the masqurade
2 Choir of loss
3 My turn
4 Two bullets
5 Song for oppressed
6 I can`t
7 Solfreludo
8 Black & gold
9 Contrapunto1:
10 On a thread
11 Burning soul (bonus låt)

 

Detta är den andra releasen från Chilenarna, första albumet namngavs ”Apollyn is Free” och släpptes även den på ett independent bolag år 2004. Denna recenserades av artrocks egen webbmaster och fick väl ett någorlunda svalt betyg.

Så blir det även denna gång, det borde kunna vara så mycket bättre men här finns verkligen inget som sitter. Jag har riktigt svårt att hantera sångarens sätt att hela tiden ”stöta” fram ljud och då menar jag hela tiden och så markerar han med tråkiga "wailningar" eller någon typ av dubbla tonstötar oh-oh/ah-ah/eh-eh. Detta blir ganska outhärdligt redan efter en kort stund. Ljudet är rejält opersonligt och finner tyvärr inget på plattan som utmärker sig nåt vidare alls. Var jag än lyssnar på skivan så kommer tankarna, det där har jag redan hört förut. 

Gruppen Delta har kanske inte dom största förutsättningarna inom denna musikgenre då Chile inte direkt är kända att vara någon av de större på metal marknaden. (Känner kompisar som gör bättre produktioner hemma i vardagsrummet.)

Hur som helst dom verkar vara rätt så unga och kul för dom att få vara förband till ”Symhony X” i sitt hemland Chile. Det borde ge killarna en kick att fortsätta utvecklas och kanske hitta någon att leda dem i studioarbetet. Jag önskar dom i alla fall allt gott då jag inbillar mig att dom jobbar i uppförsbacke, för intresse och kunnande finns uppenbart hos några av dom.

 

www.myspace.com/deltaofficial

 

www.deltachile.com

Betyg 3/10

 

Niklas Johansson

 

 

 

 

       

   

   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©