GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Scale the summit – Monument   
1.Shaping The Clouds 
2. Wolves 
3. Crossing The Ocean 
4. Omni 
5. Rode In On Horseback 
6. Roof Of The World 
7. Penguins In Flight 
8. Holding Thunder

 

Chris Letchford och Travis Le Vier hade en ambition om att skapa något unikt 2004 och bestämde sig då för att sätta ihop ett band. 2005 fann dom den mycket talangfulla trummisen Patrick Skeffington, samma år kom även bassisten Jordan Eberheardt till bandets förfogande. Med dessa fyra amerikanare blev sättningen nu fullständig.

Detta är helt klart inte det allra mest lättlyssnade jag hört, men inte desto mindre intressant. Ett band som rejält tänjer på ramarna och dessutom är ordentligt progressivt vill jag påstå. Det är tämligen svårt att hänga med i svängarna och att lista ut nästkommande drag är i det närmaste omöjligt. 

Ett ständigt strängbändande och riffande från både gitarisst och bassist samtidigt som trummisen tar stor plats med diverse fantasifulla takter, breaks och fills. Normalt sett brukar jag ha rätt så svårt för helt instrumental musik, men inte i detta fallet. Här händer det saker mest hela tiden där fokusen ligger på teknik, tyngd och lekfullhet. Detta är trots avsaknaden av sång faktiskt riktigt bra, det hörs tydligt att dessa killar är hungriga vilket nog är en av förklaringarna till att skivan är så kul att lyssna på. 

Ljudmässigt och spelmässigt så är det kanske inte helt perfekt, med tanke på deras enligt uppgift ringa ålder så förbiser vi detta faktum för denna gången. Detta är progressiv, experimentell, teknisk melodisk fusion metal när den är som bäst, eller i alla fall nära på god väg att bli.

purevolume.com/scalethesummit

www.myspace.com/scalethesummit

 

Betyg 7,5/10

 

Niklas Johansson

 

 

 

 

       

   

   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©