GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Burning Saviours - Nymphs & Weavers (Transubstans Records)
Looking After The Phyre
Pondhillow´s Finest
The Spellweaver
Woodnymph
Dreaming Of Pastries
Signs
Trinity
Hillside Mansion
Exposed To The Heat Of Solace

 

Det här bandet startade 2003 och har gjort några demos. Sedan har det blivit två plattor, ”Burning Saviours” 2005 och ”Hundus” 2006. De har även deltagit på den årliga tyska festivalen ”Doom Shall Rise III”. Nya i bandet är gitarristen och sångaren.

Nu är det dags för platta nummer tre: ”Nymphs & Weavers”. Enligt promomaterialet handlar det om 70-talsinspirerad hårdrock som möter doom. Vet faktiskt inte hur bandet lät innan men jag håller inte med här. Jag hittar varken det ena eller det andra, absolut inte något som kan betecknas doom åtminstone. Snarare 80-talshårdrock fast ganska soft sådan. Och OK, låten ”Woodnymph” kanske kan ge vissa Jethro Tull-känslor med sitt luftiga och ganska sköna spel. 

Både konvolut och låtar har ett genomgående fantasyinslag men det finns två saker som tynger ner alltihop, dels alltför dåligt utvecklade melodier och framför allt en sångröst som inte håller måttet. Kan inte hjälpa det men jag får hela tiden en känsla av ett hårdrockslirande garageband 1985. Så slutomdömet blir tyvärr ett njaaa…

www.myspace.com/burningsaviours1

   

Betyg: 4 / 10

 

Dennis Jacobsson

 

 

 

 

       

   

   
 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©