GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

PAGAN´S MIND – God´s equation (Limb Music)
01: The Conception 
02: God's Equation 
03: United Alliance 
04: Atomic Firelight 
05: Hallo Spaceboy 
06: Evolution Exceed 
07: Alien Kamikaze 
08: Painted Skies 
09: Spirit Starcruiser 
10: Farewell 
11: Osiris' Triumphant Return 

 

Detta band var en trevlig ny bekantskap för mig. Innan jag börjar, låt mig klargöra att denna recension handlar om den vanliga utgåvan; skivan släpps nämligen även som dubbel-CD innehållandes ytterligare 6 låtar (plus poster mm) som jag här inte kan bedöma om de höjer, fastslår eller sänker mitt omdöme.

Infobladet från skivbolaget talar om begreppet ”innovativ metal” men förenklat handlar det hela om klockren progressiv power metal och inget annat! Närmare bestämt 4:e fullängdaren från Norges sannolika genremässiga flaggskepp.

Skivan inleds med något så ”ovanligt” som ett intressant intro ”The conception”, vilket klart är bland det bättre jag hört och flyter smidigt samman med titellåten till en 10 minuter lång mäktig inledning som verkligen är riktigt bra!

Efter den fantastiska inledningen flyter det tyvärr på mer i en jämn ström utan att riktigt lyfta. Det är egentligen bara 3 låtar till som sticker ut. Dels ”United alliance” som innehåller fina växlingar mellan musiker och sångare där alla gör riktigt bra ifrån sig, dels ”Alien kamikaze” som imponerar med fantastiskt trumspel (här snackar vi innovativitet) och så till sist ”Hello spaceboy” vilken passar förvånansvärt bra in i helhetsbilden, då med tanke på att det är en David Bowie-cover (”Outside”, 1995)

Musikaliskt sett finns det inga svagheter. Sångaren har en bra röst - låter lite ”italiensk” - och soundmässigt ligger det också lite i trakterna kring Labyrinth, vilket är en bra referens. Det som ytterligare drar ner helhetsintrycket något är flörtarna med band som Deathstars, som för mig är närmast oförklarliga och fullständigt onödiga.

Sammantaget blir betyget genomgående bra. Skivan utmanar de bästa i genren men förlorar på att topparna är för få. Jag kommer helt klart att både kolla upp det äldre materialet och fortsätta följa vad som händer med dessa gutter.

 

www.myspace.com/pagansmind

www.pagansmind.com/

 

7,5/10

 

  Johan Nielsen

 

 

 

 

       

   

   
 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©