GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

FREEVIL - Freevil burning (Nastified productions)
1. Deathblow
2. Killing Spree
3. Live The Lie
4. Dead End Pressure
5. Morbid December
6. Hate
7. Toxicated
8. BOB
9. Roadkill
10. Infected World

 

Freevil består av Mique Flesh (ex. Witchery/Seance)- sång och trummor, Tomas Andersson (ex. Denata)-gitarrer & sång, samt Roger Blomberg (ex. Denata)-bas.

”Freevil burning” är bandets första album tillsammans. Inspelad i Studio HellSmell 2006/2007 med Mique som studiotekniker.

Jag är totalt okunnig om deras insatser tidigare, men det här är det fräschaste och roligaste jag hört på länge! Enligt pressreleasen ville de skapa något helt nytt och oväntat. Bara ta med riff som lät bra, utan att bry sej så mycket om var på metal-brutalitetens Richterskala de passade in, så länge de rockade riktigt fett! Och det har de verkligen lyckats med! Här kryllar av roliga rytmer, idéer och infall! Allt på en bas av ettrig trash/death.

Mitt första intryck var en jäkligt grinig lillebror till Dimmu Borgir, vilket kan bero på att Peter In De Betou som bland annat jobbat ihop med just dem (och Marduk & Dark Funeral m. fl.) har mastrat albumet. Men Miques röst för även tankarna till King Diamond eller Rob Halford när han är på sitt mest skrikiga humör.

Det är nästan lite synd att avslöja på förhand alla krumelurer som killarna mixat ihop. Tycker det är bättre att du upptäcker dem själv. Riktigt franskt dragspel förekommer kan jag dock avslöja!... Och i ”BOB” låter det som om gamle Darthvader gör ett rosslande gästspel i Twin Peaks!

www.freevil.se kan du läsa mer och se bildbevis på att Freevil är populära bland söta blondiner! De återfinns även på www.myspace.com/freevil

 

Betyg: 9/10

 

Maria A.

 

 

 

 

       

   

   
 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©