GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Zero Illusions - Prologue to Eternity (5-spår)
Dont be afraid
Fortune
What remains
Left alone
Am i too old

 

”Zero illusions” har i detta nu slutfört inspelningen av en skiva med elva låtar vilken förhoppningsvis når diskaran 2007. Innan vi får möjlighet att ta oss an den nya skapelsen tittar vi lite närmare på förgående Ep släppet.

Dessa Göteborgare bildade detta lysande band sommaren 2004. I samband med att några av medlemmarna i bandet ”Pain and passion” kände att ett annat sound skulle vara kul kom dom i kontakt med en kille vid namn ”Janne Luthje”. Vid provspelningen dök han upp med en  7 strängad Jackson planka och ett ömsesidigt samförstånd begynnande det nya bandet .

Gruppen spelade in en 3 spårs demo 2004 i Jonsered Recording studio vilken efterföljdes av denna Ep. Bassisten Hans beslutade att lämna bandet 2005 och blev ersatt av en Mikael Ljungren, dennes insatser blev dock kortvariga då han ersattes efter bara tre månader av Tomas Reinersson.

”Zero illusions” skapar all musik på plats i replokalen och är inspirerade av band som ”Nevermore”, ”Slipknot” och ”Rammstein” och på den tekniska vägen med band som till exempel ”Pagans mind”

Soundet kan beskrivas med ett tämligen tungt ljud på gitarrerna. Det tillsammans med den gälla stämman som sångaren innehar ger en angenäm mix mellan ”Bon Scott (AC/DC)”, Herman Saming (A.C.T) ” Geddy Lee (Rush)” och ”Hea (Dogpound)”. Att sätta en klar etikett på musiken är tämligen svårt men här finns ändå lite doom och stoner influenser, ibland kan det bli riktigt tung för att sedan vända och svänga rejält.

Göteborgarna har redan skaffat sig en gedigen spellista som Sweden Rock Festival, Metal Town och Gothenburg Metal Festival, så förhoppningsvis börjar det rulla för dessa herrar även på skivfronten.

”Zero illusions” känns lite annorlunda men klart intressant, är också riktigt sugen på att få höra första fullängdaren

 

www.myspace.com/zeroillusions

Betyg: 7/10

 

Niklas Johansson

 

 

 

 

       

   

   
 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©