GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Blackfield - Live In NYC  DVD (Snapper Music)
1 Once
2 Miss You
3 Blackfield
4 Christenings
5 The Hole In Me
6 1000 People
7 Pain
8 Glow
9 Thank You
10 Epidemic
11 Someday
12 Open Mind
13 My Gift Of Silence
14 Where Is My Love
15 End Of The World
16 Hello
17 Once – Encore
18 Cloudy Now – Encore

 

Här kommer då den senaste produkten från Porcupines produktiva geni Steven Wilson. Tillsammans med israeliske musikern Aviv Geffen har ju två plattor kommit ut under namnet Blackfield. Efter dessa hyllade verk är det alltså dags för första DVD:n.

Spelningen ägde rum på den ganska liten klubb som heter Bowery Ballroom i New York 2007. Det sker avskalat utan scendekor eller andra effekter vilket passar Blackfield alldeles utmärkt. Här är det musiken som står i centrum och oj vad snyggt det låter. ( För den som inte hört gruppen kan man bäst sammanfatta det som ett Porcupine minus metal-passager. Det vill säga avskalat, vemodigt och mycket starka melodier.) Det har alltid känts som om Steven dominerat i duon både musikaliskt och sångmässigt medan Aviv står ett halvt steg bakom. Några gånger tar dock den senare över sången och visst, han har känsla men är kanske inte helt tonsäker så det gör inget att Steven tar mer plats.

Känner faktiskt inte till de övriga- bassisten, trummisen och keyboardisten - men de gör ett bra jobb. När det är flerstämmig sång så är det så snyggt att jag får gåshud. En favorit är låten Blackfield som jag anser är den perfekta poplåten. Inte för mycket av nåt. Enkel, avskalad och mycket effektiv. Ljudet är också perfekt så här finns inte mycket att gnälla över. Det medföljer även ett par videos som går i sann Porcupine-anda.

Summa summarum: inget överraskande tokeri utan en vanlig sjysst klubbspelning framförd av ett proffsigt gäng. Eller med ett ord: SNYGGT.

www.myspace.com/blackfield

   

Betyg: 8 / 10

 

Dennis Jacobsson

 

 

 

 

       

   

   
 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©