GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

DAME WIGGENS - DIVINE IMAGES (TEN POINT)

 

Originell rockmusik – kan sådan fortfarande göras, i en tid då väl samtliga grepp prövats både en och 666 gånger? Fråga Malmöbaserade Dame Wiggens, och ett uppstudsigt jakande är att vänta. Dame Wiggens är i grunden en duo bestående av vokalissan Cristin Lindqvist och multiinstrumentalisten Kent Olofsson, vilka träffades på Musikakademin 1993 och sedan dess har givit sig på att tonsätta gamla poeter. 

När de nu ger ut sina tolkningar av William Blake gör man det med hjälp av musiker som David Fremberg (vanligen sångare i Andromeda, här gitarrist) och Tomas Erlandsson (före detta trummis i ACT), men den musik Dame Wiggens ger oss ligger långt ifrån dessa hjälpredors vardagssysslor. Tänk dig en akustisk/elektronisk hybrid à la Peter Gabriels fjärde soloalbum kopplat till en röst ej långt från Björks, men med en benägenhet att plötsligt glida över i lättlyssnad poprock, tunga riff och västkustpsykedelia mittemellan Jefferson Airplane och Crosby Stills & Nash…och du är halvvägs framme. 

Hur som haver är detta en ”tung” skiva såtillvida att den kräver sin lyssnare. Något säger mig att upprepade lyssningar kan öppna de stora upplevelsernas portar på vid gavel.

 

www.myspace.com/damewiggens 

 

Betyg: 7/10

 

Daniel Reichberg

 

 

 

 

       

   

   
 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©