GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

THRESHOLD – THE RAVAGES OF TIME – THE BEST OF THRESHOLD (InsideOut Music) 
Disk1
01. Slipstream (radio edit)
02. Light And Space
03. Mission Profile 
04. Falling Away 
05. The Ravages Of Time 
06. Phenomenon 
07. Pressure (radio edit)
08. Fragmentation
09. Oceanbound
10. The Art Of Reason

Disk2
01. The Latent Gene
02. A Tension Of Souls
03. Eat The Unicorn
04. Consume To Live
05. Innocent
06. Exposed (radio edit)
07. Sanity's End
08. The Whispering
09. Voyager II

 

Efter Subsurface som kom 2004 bytte Threshold skivbolag till Nuclear Blast som i våras släppte den fantastiska Dead reckoning och nu håller jag den här ypperliga samlingen i min hand. Den är fördelad på två plattor där den första innehåller låtar från dom senare plattorna inklusive två låtar från redan nämnda Dead reckoning, radioversionerna av Slipstream och Pilot in the sky of dreams. Andra plattan äldre låtar men samtliga har Andrew ”Mac” McDermott på sång vilket är lite förvånande då Damian Wilson och Glynn Morgan var bandets vokalister på den tiden. Nu är Damian Wilson tillbaka i bandet efter Mac´s avhopp i somras på grund av personliga skäl.

Som samling är det här en mycket bra sådan där fördelningen av låtar är bra med undantag för att det bara är två låtar från senaste plattan. Några saknar säkerligen vissa låtar och själv hade jag gärna sett någon låt till från mästerverket Hypothetical men det känns mest som en plump i protokollet. 

Plattan fyller helt säkert sin funktion även om jag tillåter mig att ställa mig lite frågande till hur många nya öron den lyckas locka till sig. Threshold har alltid befunnit sig i den Brittiska neoprogressiva progmetallens finrum vilket bandet tillsammans med nya skivbolaget Nuclear Blast försöker ändra på för man vill försöka nå ut till en betydligt bredare publik. Detta tror jag bandet kan lyckas med och då kan en dubbelsamling som den här mycket väl fylla sin funktion för här får man ett bra perspektiv på Threshold´s intriganta, lite småkluriga musik. Produktionen liksom ljudet är mycket bra, det är bara det där att Mac sjunger på de flesta låtarna som är lite irriterande även om jag gillar hans röst men som redan sagt kan man inte få allt…

www.myspace.com/thresholdofficial

  

7/10

 

Tore Larson

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©