GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

The Steve Grimmet Band - Personal Crises  (Metal heaven)
Karma
Wait forever
Freedom
Lonley
Afterglow
Enemy
Promises
Invincible
Strength
Wrath of the ripper
Fallen

 

Detta är det nya projektet från “Grim Reaper” sångaren Steve Grimmet. Det har gått ganska bra för honom även i hans tidigare projekt som ”Onslaught” och ”Lionsheart”, har med dessa band nått bland annat topp fem placeringar i Japan.

Producerat detta album har Dennis Ward (Pink cream 69) gjort och med som gäster är exempelvis ”Eric Ragno”(Jeff Scott Soto) och ”Carsten Schultz”(Evidence One).

Steve Grimmet har en rejält skön pipa som är en mix mellan Jorn Lande med det där rivet och  Journeys Neal Schon, här ligger likheterna mer i de höga partierna men även röstlikheten i övrigt. Detta är riktigt skön musik, ibland mer traditionell hårdrock men sen finns det ställen då det händer en hel del både musikaliskt, röst och stämmässigt. Produktionen håller rakt igenom en god kvalitet och mer eller mindre samtliga låtar är riktigt bra och välspelade, faller mig också personligen bra på läppen.

För att sammanfatta det hela så är det som en trevlig kombination mellan ett något ruffigare ”Journey”  med drag åt ”Masterplan”.  Så jag gissar att vänner av dessa två sångare samt band tar till sig detta. Liksom många starka album växer denna med antal lyssningar.

Några favoriter som bör framhävas är ”Wait forever”, en låt med större dos Journey influenser. ”Enemy” här finns en kvinnlig vokalist som påminner en del om nya Nightwish sångerskan Anette, hittar dock ingen information om henne. Sen är sista spåret ” Fallen” riktigt sjyst, en del åt powermetal och sången är här bara så in i bomben skön J.

 

www.myspace.com/thestevegrimmettbandgrimreaper

 

Betyg 8/10

 

Nikals Johansson

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©