GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Moonlight Comedy  - Dorothy  (Lion Music)  
Int(r)o Desire and Whisper
Solar Eclipse
Fallin’ Under
The Sea and Time of Mars
Metamorfosi
Lunar Eclipse
Into Whisper and Desire
Imperfect Mind
Dust of the Past
…And Why Not?
Side Effects

 

Moonlight Comedy har sina rötter i Italien och startades 1998, Dom började genast att skapa sin egen musik med influenser av nittio talets progressive, powermetal och hårdrock. Dorothy är album nummer två från Italienarna, den första skivan heter ”The life inside” och släpptes 2004.

Jag har lyssnat på denna skivan ett större antal gånger nu och för mig växer den hela tiden. Skulle vilja säga att Moonlight Comedy låter som en utveckling av bandet Disturbed i alla riktningar. bitvis kan dom dra på rejält och ibland så kan det bli raka motsatsen, dom lyckas till och med få in lite fusion på nåt ställe. Killarna hanterar den progressiva metalen snyggt, tillika sina instrument. De har också ett fantasifullt sätt att bygga ihop sina melodier. På spåret ”Dust of the Past” klämmer dom exempelvis in ett klassiskt piano stycke. 

Detta är kanske inte den där klassiska progressiva metalen utan den drar mer åt det något hårdare hållet. Enligt min smak innehåller skivan en jämn hög nivå av intressant lyssnande.

Några som utmärker sig på skivan är framför allt "Into whispers and Desire", men också den hårdare och progressivare "Solar eclipse" och sist men inte minst "The sea and time of mars" som bitvis innehåller lite manglade industri metall, en riktigt bra låt som innehåller det mesta inom genren.

Betyg 8/10  

Niklas Johansson  

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©