GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

The Codex  (Frontiers Records)
Beyond the dark
Raise your hands
Toxic kiss
Bring down the moon
Running out of hate
Dream makers
Whole again
Mistress of death
Mystery
Prisoner
You can have it all
Garden of breif

 

The Codex är ett nytt “Allstars” Project med Mark Boals (Yngwie Malmsteen, Ring of Fire) bakom mikrofonen. Sköter gitarren gör Magnus Karlsson (Starbreaker, Allan Lande). På basen återfinns Linus Abrahamsson och sist men inte minst skinnsmiskaren i detta band tillika personlig favorit Daniel Flores (Minds Eye)

Det är bra tur att dessa herrar stötte ihop för detta här är riktigt, riktigt bra. Starka melodier och än värre refränger. Fantasifullt och tajt som ett lusarsel om man får säga så? Samtliga musiker får rejält med plats och då verkligen visa vad dom går för, framför allt sångaren Mark. Ja faktiskt hela plattan är en njutning . Sköna stämmor och stick, skalor och melodier radas upp ena efter den andra. Överlagt presenteras en hög tenisk nivå utan att för den sakens skull bli direkt proggigt, det är bara så otroligt välspelat. Om vi skall ta till fler superlativ så är albumet även härligt melodiskt, känns lite grann som i ”Cloudscapes” anda fast ändå eget.

Det behövs inte sägas eller skrivas så mycket mer denna gång. Dessa herrar har bara slagit huvudet på spiken så att säga, inga direkta favoriter då samtliga låtar har samma genomgående höga nivå. Och skivan funkar i att spelas i alla forum som lurarna, surroundanläggningen eller den lilla cd`n i köket. Som oftast når albumet fram mest och är bäst ändå med lurar. Självklart skall denna skiva genast införskaffas i en köpvariant!!

Det enda på minussidan är skivlängden. I runda tal 45 min, inte så mycket i dagens cd format men här är detta ändå förlåtet.

Grattis killar!!! Hoppas verkligen man kan få se er turnera med detta makalösa verk! TACK!!

Smakprov Frontiers

www.magnus-karlsson.com/

 

Betyg 9,5/10

 

Niklas Johansson.

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©