GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

RESISTANCE – PATENTS OF CONTROL (Lion Music)
01 Inhumanation
02 End Of Today
03 Ashes Of Tomorrow
04 One Nation Under G.O.D.
05 Confession Of The Blackheart
06 Paternal Shift
07 Cerebral Screams
08 Technochrist
09 The Cleansing
10 The Alpha & The Omega
11 Mirrors Black

 

Patents of control är Los Angeles baserade Resistance andra album och min första kontakt med bandet. I det lilla pressinfobladet som medföljer plattan står det bland annat att läsa att bandet vill jämföra sig med Iced Earth och jodå, en viss likhet finns här men det finns även likheter med tidiga Symphony X, Shadow Gallery och liknande Amerikanska band. 

Lite känns det som man har hört det här förut samtidigt som musiken är tillräckligt snäll för att kunna nå ut till den Amerikanska publiken medan jag sätter ett ganska stort frågetecken till hur den tas bland den Europeiska publiken. Här är inte den här formen av AOR mixad progmetal lika stor samtidigt som Robbie Hett inte är någon större sångare. 

Detta döljs ganska effektivt av plattans mycket bra men samtidigt väldigt Amerikanska produktion vilket får mig att tro att den allt för lätt blir en platta i mängden för sticker ut gör det inte. Nu tror jag säkert att Robbie Hett har sneglat väldigt mycket på Rob Halford, Russell Allen, James LaBrie men flera samtidigt som det oerhört kompetenta kompet i form av Matt Ohnemus på trummor och Paul Shigo på bas och sång troligen har Symphony X som någon form av förebilder.

På något sätt gillar jag plattan samtidigt som jag inte gillar den. Det är helt okay i de lite hårdare partierna medan det blir snudd på patetiskt med all gubbig stämsång. 

Jag skulle gärna se att bandet satsade på en annan sångare med en mer personlig röst och visst vore det bra om bandet i framtiden kan göra en tydligare framtoning på sin musikaliska bild, för som det är nu blir det väldigt ofta ointressant. Detta gör en till en dussinplatta med viss potential men som i det hela taget är tämligen ointressant.

www.myspace.com/resistancemetal

3/10

 

Tore Larson

 

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©