GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Action - s/t (Frontiers Records)
01; Without your love
02; Someday
03; Here in my heart
04; Destiny
05; Forever
06; Loveless
07; Don´t leave me lonely
08; Heaven tonight
09; Cinderella
10; Feel the fire
11; Is it love

 

Jag känner mig som en yrvaken björn som väckts ur sitt vinteride ungefär ett kvartal för tidigt när jag lyssnar på debutskivan med amerikanska Action. Jag fattar ingenting; det är snart vinter i mörka norden och Frontiers verkar högaktningsfullt skita i att jag förknippar AOR med vår och försommar, när de släpper ett så arketypiskt AOR-album att man kan tro att A:et står för Action.

Det är ett sprittande tempo rakt genom hela resan, och atmosfären är konstant rosaskimrande och full av AORmoner. Hade det funnits något som heter melodiödem skulle det vara på sin plats med en sådan varningsetikett på konvolutet. Behöver jag värja mig mot denna skur av lyckopilar så skulle jag i så fall hävda att det är lite si och så med originaliteten; serverar man ett destillat av AOR ´85 – kolla bara låttitlarna - så är det svårt att framhålla sin egen karaktär. 

Icke desto mindre är det ogint att klaga när dessa klämtande keyboards, hurtiga refränger och drillande gitarrslingor får vårkänslorna att spira. Vem vet, när björnen i mig vaknar igen efter påsk och jag känner mig sugen på lite sötsaker, är kanske betyget sju i snålaste laget. Du som gillade Honeymoon Suite och FM när det begav sig får härmed en nostalgitripp att gotta dig åt.

Sampler Frontiers Records

 

Betyg: 7/10

 

Jukka Paananen

 

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©