GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

For Selena and Sin - Overdosed On You (Mascot Records)
1.Who’s Behind The Door?
2.Lost Like Dreamers Are
3.A Rain Tonight
4.Heal
5.Ghost In The Family
6.Jubileum Of My Sorrow
7.Satellites
8.Million Miles High
9.Draining
10.Happy New Year

 

Namnet Selena får mej att associera till den mexikanska  tjejsångerskan Selena och Jennifer Lopez roll som henne i hennes genombrottsfilm, men For Selena And Sin har inga kopplingar alls åt det hållet. Bandet kommer från Finland och består av Annika Jalkanen – sång, Pasi Kolari – Gitarrer, Mika Minkkinen – Gitarrer, Teemu Turkia – Bas och Kuha Sillanmäki – Trummor.

De har funnits sedan 2004 och ”Overdosed On You” är deras första fullängdsalbum. Musiken är en ganska lugn och stämningsfull blandning av pop och rock, med en liten släng av goth. På deras MySpace sida anger de sina influenser som Theatre Of Tragedy, Paradise Lost, Katatonia & The Gathering. Personligen tycker jag att de låter som en softare variant av Lacuna Coil, fast då bara med en sångerska och inte så mycket körer.

Annika har en väldigt bra och fyllig röst och även resten av bandet låter väldigt bra, men kanske lite anonymt. Kvalitén på låtarna är annars både hög och jämn och det är väldigt snyggt producerat.

Min favoritlåt är, när jag kör skivan i CD:n på min ”riktiga” stereoanläggning, med bra ljudåtergivning, den nästan helt instrumentala sista låten, ”Happy New Year”. Basgången där är helt ljuvlig! Tyvärr märker jag att det försvinner nästan helt när jag lyssnar via datorns högtalare, trots att de ändå tillhör de bättre.

 

Bandets hemsida: www.forselena.net

www.myspace.com/forselenaandsin

Betyg: 6/10

 

Maria A.

 

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©