GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Engine of pain - I am Your Enemy (Lion Music)  
1. I am your enemy
2. Fuel the engine
3. Cycle to cycle
4. Heads up
5. Close to the border
6. Sunrise express
7. At the end of the day
8. Man of the year
9. T4 - the mass corruption
10. Extreme fakeover

 

Engine of pain är ett band från Holland som hållit på ett par år och nu kommer med sitt debutalbum kallat "I am Your Enemy". Detta skall enligt uppgift vara det hårdaste som Lion music gett ut fram till dags dato, och det kan jag nog tro. Jag har i alla fall inte hört något hårdare från "Lejon bolaget".

Vad är då detta? Jo om man tar någon form av death trash från nittiotalet så är vi nog ganska hemma. Dom vill själva jämföra sig med band som In Flames, Testament, Pantera och The Haunted. Det kan jag också till viss del hålla med om, men mest skulle jag vilja säga att det påminner om Death med den nu avlidne Chuck Chuldiner. Om man tar dom under tiden dom hade ”Spiritual heeling” eller exempelvis ”Scream blody gore” skulle jag mera påstå att vi närmar oss.

Skivan består av 10 låtar som börjar med ett näst intill outhärdligt tråkigt intro, men när det väl är över så låter det som ovanstående beskrivning. Andra låten börjar föresten med en av mina favorit tecknande figurer, Cartman från Southpark. Textmässigt är det om såväl dagliga problem som feströjande (även om det här kan vara svårt att höra).

Slutligen: 

Om man gillar trash metal från nittiotalet så bör man nog finna intresse i detta släpp. Jag fann inte alls skivan i smaken vid första lyssning, men tog den ändå ut till bilen för att ge den en ny chans och efterhand föll bitarna mer på plats, främst delen klassisk metal.

 

Betyg 7/10

Niklas Johansson

 

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©