GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

House Of Shakira – Retoxed (Lion Music)
01. Retox
02. Small Town
03. No Faith
04. Crazy But No Fool
05. Life And Death
06. Gabon Viper
07. High Above
08. Red Alert
09. Bloodline
10. Angel Dancer
11. Turkish Nights

 

En svår sak när man skall recensera är att ge sig på ett band man aldrig hört innan. Så var fallet för mig med detta band. Promomaterialet man får tillsammans med själva skivan brukar då kunna vara till hjälp. Tyvärr var så inte fallet denna gång, endast en liten lapp från skivbolaget; ”äntligen är ett av världens bästa band alla kategorier tillbaka…detta mycket välgjorda och välljudande album…fyllt av framtida favoritlåtar…visar var skåpet skall stå…deras bästa skiva någonsin…”; det gamla vanliga, med andra ord.

Ingen information alls om bandet och dess tidigare förehavanden medföljde! Märkligt! Så det blev till att ge sig ut och surfa. Med hjälp av Internet får jag reda på en del väsentligheter, som att detta är ett svenskt band bildat i Stockholm 1991 som skivdebuterade 1997 och att ”Retoxed” är deras 5:e studioplatta i ordningen.

Men är detta verkligen så fantastiskt då? Tja, det börjar väldigt bra. Korta ”Retox” inleder med en vacker melodi, endast ackompanjerad av ett varmt och mjukt piano. Den övergår direkt i ”Small town” som i mina öron är en mycket bra låt, en riktig s.k. ”rökare” (av arten som fortfarande inte är förbjudna).

Men tyvärr stannar det nästan där. Endast ”Bloodline” får mig att känna något utöver den fina inledningen, resten av skivan är låtmässigt högst medelmåttig. Den låten ligger dessutom ända som låt nummer 9 av totalt 11 vilket är för lång väntetid för att fånga in eventuella nya lyssnare.

Redan inbitna fans av House Of Shakira kommer att springa benen av sig till närmaste butik (för inte laddar ni väl ner?) och hosta upp vad de vill ha för skivan, och det gör de rätt i. För intentionerna finns så klart där och produktionen kan man absolut inte klaga på.

Men det finns två saker som jag hänger upp mig på alldeles för mycket för att falla och som gör mitt ”hostande” mycket mer besvärat! Dels är låtarna överlag alldeles för slätstrukna och dels har jag redan alla plattor med Europe och känner inte att jag behöver några kopior just nu.

 

http://www.houseofshakira.com/


www.myspace.com/houseofshakira

 

5,5/10

 

Johan Nielsen

 

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©