GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Lana Lane - Red Planet Boulevard  (Frontiers Records)
Into the fire
The frozen sea
Capture the sun
Jessica
Stepford
USA
Shine
Lazy summer day
No tears left
Save the world
Angels and magicians
The sheltering sorrow
Red planet boulevard

 

“Red Planet Boulevard” är det nya albumet från drottningen av symfonisk rock som hon ibland kallas, kommer här två år efter tidigare release. Nu som då är det också symfonisk melodisk rock som står på schemat då med en progressive ”Touche”. Hennes svenske följeslagare Erik Norlander tillika man står för det mesta bakom produktionen.

Jag har lite svårt för att bestämma mig vad jag egentligen tycker om det här, albumet känns ganska händelselöst ibland och ändå tämligen angenämt vid andra stunder. Det är här inga större utsvävningar utan en hyfsad rak platta, sången känns också lite oengagerad men samtidigt så passar det på något sätt musiken utmärkt. Hennes anmärkningsvärt släpiga stil att framföra sin vokala insats känns dock ibland kanske lite väl segt. Stundtals känns helt enkelt inte att sång och musik riktigt harmoniera med varandra och ändå får de ihop det till en totalt sätt helt ok framförande. Med andra ord ett splittrat intryck.

Jag har inte direkt några större erfarenheter av ”Lana Lanes” tidigare alster även om jag hört en del som i diverse rockoperor mm. , ingen recenserad ändå utan jag kör den vanliga proceduren med att lyssna på albumet vid en hel del olika tillfällen samt ljudanläggningar som bilen/ lilla cd-spelare osv. Som vanligt så vill jag även denna gång framhäva att denna bör åtnjutas med lurar, symfonisk rock får ju fram de flesta nyanserna där. Tyvärr så biter detta ändå inte riktigt på undertecknad. 

 

www.myspace.com/eriknorlanderandlanalane

www.lanalane.com/

www.thetank.com/

 

Betyg 5,5/10

 

Niklas Johansson

 

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©