GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

SHAW/BLADES -  INFLUENCE (Frontiers Records)
01: Summer Breeze 
02: Time Of The Season 
03: Your Move 
04: I Am A Rock 
05: Lycky Man 
06: Sounds Of Silence 
07: California Dreamin' 
08: On A Carousel 
09: Dirty Work 
10: For What It's Worth 
11: Dance With Me   

 

 

Detta är två herrar vilka har jobbat mycket ihop under åren som låtskrivare åt bland annat Vince Neil, Alice Cooper och Aerosmith. Under ett par år i början på 90-talet lirade dom även ihop i Damn Yankees, men det är ju knappast det som dom är mest kändas för. Båda kommer från giganter till grupper som Styx med Tommy Shaw och Jack Blades tillhörande Night Ranger. Nu kommer dom med en cover platta i passande stil medan första plattan från 1995 släpptes under namnet Shaw Tommy & Jack Blades och titulerades Hallucination.

Fast det var ju inte precis en cover platta man hade hoppats på efter att ha väntat i 12 år på en uppföljare av Hallucination, men låtarna man valt smälter här bra in. Man har valt alster av Simon & Garfunkel, Mamas And The Papas, Buffalo  Springfield och Steely Dan mm. 

Deras röster passar perfekt ihop och stämmorna i låtar som California Dreamin’ gör att man ändå lite grann tycker att en cover platta är helt okey. Men snälla nästa gång det är dags för en Shaw Blades album gör det ni är bäst på, skriv låtarna själva. För dessa herrar har ju gjort en hel rad klassiker, både tillsammans och var och en för sej. (Renegade, High Enough, (You Can Still) Rock In America, Shut Up And Dance, Come Again, When You Close Your Eyes, I Will Be Your Witness, Sister Of Pain and the list goes on)

Mina favoritspår är The Sound Of Silence, Summer Breeze, California Dreamin’

                    

Betyg: 7,5/10

Andy Flash

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©