GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Genius - Episode 3: the final suprise (Frontiers Records)  
1. Toy warehouse
2. No more chances
3. Save me from destiny
4. Alive and safe
5. Jump off this train
6. Let me live
7. Inside these memories
8. I die
9. Back to life again
10. Dream in liberty
11. The final surprise

 

Det var två år sedan vi senast hörde från Daniele Liverant`s projekt. Här är den tredje delen i rockoperan Genius med namnet "The final surprise". Det musikala fortsätter i stil med de två tidigare alsterna. Med och sjunger på denna utgåva är Dc Cooper ,Daniel Gildenlöw, Jorn Lande, Andrea Datwyler, Erik Martin och Toby Hitckcock

Med denna stora mängd toppsångare såg jag med stort intresse fram emot denna senaste skapelsen från konceptet Genuis. Men det är ändå något som gör att den aldrig riktigt tar tag i mig. Ljudet i produktionen känns också lite platt och det finns inte så många toppar som jag hade förväntat. Efter att ha testat den vid diverse olika tillfällen, humör och stereos så är den helt klart bäst i skrivandes stund med lurar. Här  fungerar albumet rätt okej ändå och sångarna gör också en högklassig insats. 

Låtmaterialet däremot känns lite slätt trots diverse invecklade turer och så var det här med det platta ljudet som också drar ner betyget. En rockopera som denna bör snarare upplevas live.

Ett par låtar sticker ut från mängden som "Inside these memories" och  "Back to life again". Den som utmärker sig mest är "Dream in Liberty" där det växlas mellan sångarna under låtens gång, också ett plus för den sköna melodin.

Slutligen: Hade albumet överlag haft ett mer genomträngande ljud skulle den också lyfts några snäpp.

6,5/10

Niklas Johansson  

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©