GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

SATYRIAN - The Dark Gift EP  (Lion Music)  
1. Invictus (Master of fate remix) 
2. Dark gift (Lygophilia remix) 
3. Eternitas (Infinite synthesis) 
4. Fall from Grace (Fallen remix) 
5. Dark gift (TimV fused radio edit) 
6. No tears, no embrace (Satyr's cave club remix) 
7. Ewigkeit (Ikuisuus chill out remix) 
8. Dark gift (Album version from "Eternitas")

 

Multinationella Satyrian kallar sej själva för ett gothic metal band, men det vete tusan om jag håller med om det efter att ha hört den här EP:n. Den består av åtta låtar, sju av dem är club remixar av låtar från deras debutalbum ”Eternitas”. Sista spåret är originalversionen av titellåten ”Eternitas”. Det låter helt klart mer techno än metal, men gillar man pumpande synthmusik kryddad med goth och tunga dansbeats så är det inte illa alls. Jag har t ex haft med mej plattan på gymmet där den funkade alldeles utmärkt att träna till!

Bandet har inte mindre än 3 sångare. Två kvinnliga, mycket skönsjungande; italiensk/holländska Kemi Vita (The Dreamside)och tyska(?) Judith Stüber.

Den manliga rösten tillhör gothic/electroproducenten Roman Schönsee. Han ingick tidigare i tyska goth-metalbandet Pyogenesis och har dessutom bl a producerat och remixat låtar för The Crüxshadows, Shock Therapy och Liquido.

Kompositör och gitarrist är finske Jan ”Örkki” Ylund, f.d medlem i Lacrimosa. Han har även producerat och skrivit låtar för Ancient Rites och Danse Macabre. Tysken Oliver Phillips, mer känd från sitt eget progrockband, Everon, spelar piano och bidrar med en del sång. Basen sköts av serbiske Milos Marisevics (Danse Macabre) . På trummor & percussions hittar vi Merijn Mol (Danse Macabre, The Dreamside.

På bandets hemsida, www.satyrian.com kan du läsa mer om dem, lyssna på en del mp3-snuttar, samt njuta av en mycket vacker layout.

Betyg: 6/10

Maria A.

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©