GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Maze of time - Tales from the maze (Art performance production) 
1. Tales
2. Here and now
3. Distant tomorrow
4. Ocean of dreams
5. Daydreamer
6. The maze
7. Lady may
8. Under the sun

 
Inspirerad av såväl 70-talsband som Genesis, Yes, King Crimson samt lite tyngre / stökigare band som Deep Purple, Rainbow och Ozzy mfl, bildade gitarristen, sångaren och kompositören Robert I Edman Maze of time 2001.

Tillsammans med Janne Persson bas och Thomas Nordh trummor började man skapa sin egen musik influerad av ovan nämnda akter, och 2002 gavs en cd-demo ut som även släpptes online. Bandet utökades med gitarristen Christer Lindström samt keyboardisten Alex Jonsson.

Första fullängdaren ”Tales from the maze” är ett gediget hantverk där killarna visar att de har tagit vara på influenserna, men ändå gjort något eget av det. Visst får jag ibland vibbar av ” det här har jag hört förut”, men aldrig så mycket så att det blir störande. Musikaliskt rör man sig i gränslandet mellan neoprog och mer symfoniska partier allt dessutom kryddat med ganska tunga gitarrer emellanåt. Långa instrumentala partier blandas med sköna melodiska versrader och refränger, precis som det ska vara inom ovan nämnda genrer.

Att killarna i Maze of time är skickliga musiker står utom allt tvivel men jag vill ändå lyfta fram gitarrspelet från Robert och Christer som ett extra ”russin i kakan”. Snyggt och känsligt spelat men ändå tekniskt drivet. 

Låtmaterialet håller en hög och jämn kvalité där alla låtar bidrar till en genomgående bra slutprodukt. Skall jag ändå ange en favorit så blir ”Here and now” den låt som fallit mig bäst i smaken, men allt håller som sagt hela vägen fram.

Plattan är inspelad i ”Over the hill” - studion i Stockholm under perioden juni 2005 – februari 2006 och är producerad av Robert I Edman och Janne Persson, och har ett varmt organiskt 70-talsdoftande ljud, men ändå med 2000-talets teknik.


Maze of time:

Robert I Edman - Vocals, Guitars & keyboards
Christer Lindström - Guitars & vocals
Jan Persson - Bass
Thomas Nordh - Drums
Alex Jonsson - KeyboardsSlutomdöme: 7,5/10

Staffan Vässmar

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©