GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Excalion - Waterlines  (Limb Music)  
1.The wingman
2.Life on fire
3.Losing time
4.Ivory tower
5.I failed you
6.Arriving as the dark7.Streams of madness
8.Delta sunrise
9.Between the lines
10.Soaking ground
11.Yovartio (bonus track)
12.Losing time (bonus video clip)

 

Detta är album nummer två från bandet Excalion, första skivan kom 2005 och hette ”Primal exhale”. Bandet bildades redan år 2000 och har haft namnet Excalion sedan starten, dock kommer ingen av de kvarvarande originalmedlemmarna ihåg varför de tog bandnamnet eller dess betydelse.

Gruppen har som rätt många andra börjat sin karriär med att spela covers, detta i form av andra finska band som Stratovarius och Nightwish. Med låtar från dessa två band i sin setlist så växte bandet fort. Ett par medlemsbyten senare så är dom nu där dom är idag.

Excalion spelar en melodisk heavy metal. Musiken är helt ok men jag personligen tycker att det ligger för stor fokus på sångaren, och om han verkligen pallar med att sjunga på en hel konsert? I mina öron låter det ordenligt ansträngt på sina ställen. 

Trots detta så är det ett rätt så hyffsat framfört skivsläpp, och jag kan inte låta bli att tralla med i flertalet av låtarna. Favoriter på skivan är ”Arriving as the dark” och ”Yövartio” sistnämda är samma som ovanstående fast på Finska samt spåret ”Losing time”.

Betyg 6,5

Niklas  Johansson

www.myspace.com/excalion  

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©