GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Throught Chamber – Angular Perceptions (InsideOut Music)  
Premonition Sacres Treasure
A Legennd`s Avalon
Balance Of One
Mr Qwinkle`s Therapy
Transmigration Of Souls
God Of Oblique
Silent Shore
Accidently On Purpose
A Mind Beyond

 

Amerikanska progmetal bandet med Michael Harris vid rodret släpper här sitt första album på tyska bolaget InsideOut. Med på sång återfinns ingen mindre än Ted Leonard från Enchant vars röstläge inte ligger så långt från Steve Walsh i Kansas. 

De musikaliska inslagen från Kansas återkommer då även i Throught Chamber`s alster fast här blandas det med mera modernare progmetal takter. De experimentella får också en del utrymme och dessutom i lagom dos som förgyller istället som så ofta sker splittrar helheten i låtarna. 

Tre spår är helt instrumentala och här briljeras det med all tekniskt kunnande, själv föredrar jag då kortare instrumentala spår som inledande ”Premonition” där mitt lyssnande av skickliga turer orkar hållas vid liv. Kombinationen Kansas möter grupper som Dream Theater är en som definitivt går hem hos denna skribent. 

Michael Harris har här hittat en riktig gångbar och lyckad blandning av de båda stilarna, bäst blir det när de instrumental inte tar överhand och den röda tråden behålls av vokala refränger. Låtar som ”Sacred Treasure”, ”Balance Of One” och avslutande “ A Mind Beyond” höjer plattan till över snittet inom genren progressive rock. 

Vänner av Kansas kommer att finna en hel del utbyte även om inslagen av violin saknas. Något som kanske skall beaktas till nästa släpp ;)


7,5/10

Conny Myrberg

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©