GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Slavior – Slavior (InsideOut Music)  
Origin
Shatter
Swept Away
Altar
Another Planet
Deeper
Dove
Slavior
Give it Up
Red Road

 

Amerikanska trion med fd. MSG gitarristen Wayne Findlay samt de båda Fates Warning medlemmarna Gregg Analla och Mark Zonder kommer här med ett tungt rockande album med diverse progressiva inslag.

Från början var det Zonders experimenterande med olika trumkomp som sedermera utvecklades med hjälp av Findlay`s gittarspel till låtmaterialet på plattan. Med text och sång från Analla så fick Slaivors sin slutliga form. Musiken kan hänföras från skilda grupper som Metallica, Red Hot Chili Peppers och på sina ställen Pain Of Salvation.

Det grundläggande konceptet med skiftande trumkompositioner, tunga riff och sång som går från rått till halvt growl och en del rappliknande insatser är som en röd tråd genom låtarna. ”Altar” sticker ut från konceptet en del med lite mer enklare melodisk struktur som här gungar på i god Red Hot Chili Peppers anda. En annan utstickare kommer med ”Dove” som väver i reggae takter mellan de mera rockiga. På spåret ”Deeper” får jag också en del vibbar från en annan trio nämligen Kings X.

Slavior levererar en modern rockplatta i de tyngre regionerna med många spännande inslag av takter, riff och sångtekniker.


7/10

Conny Myrberg  

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©