GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

HOUSE OF LORDS - LIVE IN THE UK (Frontiers Records)
1. Sahara 
2. Chains of love 
3. Love don't lie 
4. Pleasure palace 
5. Talking about love 
6. Edge of your life 
7. Mind trip 
8. All is gone 
9. Rapture 
10. I wanna be loved 
11. Can't find my way home 
12. Slip of the tongue 
13. Havana (Bonus studio track) 

 

Första live plattan ifrån House Of  Lords är inspelad under The Power And The Myth turnén (Firefest i Nottingham 26 November 2005). 4 av 5 (Christian, Cordola, Wright och Mary) ifrån den första klassiska sättningen är med och det märks bland låtvalet. Av de 12 live låtarna så är 5 ifrån debuten. Andra plattan Sahara har med 3 och Demons Down har fått med en låt. Comeback plattan The Power And The Myth är representerad av 3 låtar.

Under de senaste åren så har det kommit många live plattor ifrån de brittiska AOR festivalerna med blandade resultat. Inte alltid så bra ljud och ibland lite tråkiga, men så är inte fallet denna gång. Att House Of Lords lagt ner jobb på produktionen märks och framförandet är lysande. Visst saknar man lite låtar som Lookin’ For Strange, Metallic Blue & O Father men de 4 albumen man gjort framtill denna spelning är bra representerade. Att HOL gjorde ett nytt album förra året World Upside Down som var lysande gör att man saknar låtar ifrån detta album men kanske kommer det en live platta med dessa låtar i framtiden.

En studio låt finns också med i Havanna som var bonus för Japan på The Power Of The Myth. Kanon låt som lätt går in bland de bästa låtarna ifrån The Power And The Myth tiden.

Mina favorit låtar är Edge Of Your Life, Sahara, I Wanna Be Loved

Betyg: 8,5/10

Andy Flash

 

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©