GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Sun Caged – Artemesia  (Lion Music)
1. Lyre`s harmony
2. A fair trade
3. Unborn
4. Bloodline
5. Painted eyes
6. Engelbert the inchworm
7. Afraid to fly 
8. Dialogue
9. Departing words
10. Doldrums

 

 

Här är den äntligen ”Artemesia” andra albumet från Sun Caged och dryga fyra års väntan efter det första självbetitlade debuten, som enligt undertecknad var en riktig höjdare.

Med nuvarande sättning så är det nu bara gitarristen Marcel Coenen som är kvar, också skaparen av detta underbara Holländska band.

Jag upplever inte att detta album är lika ”omedelbar” som debuten utan denna kräver en del genomlyssningar innan den sätter sig. Dom har också tappat lite attityd och det är inte riktigt lika mycket intensitet som på första släppet. Bandet har här fått en helt annan prägel då nästan samtliga medlemmar bytts ut, framför allt så fann jag att sångaren och bassisten från tidigare sättning gjorde en väldigt stor del vad Sun Caged var då.

Nya ”Artemesia” är ändå en mycket bra skiva som genomsyras av en genomgående hög standard. Jag vill framhäva tyngden på produktionen och dom lite mer annorlunda sångprestationerna gentemot första uppsättningen. Framför allt fokuserar den inte så mycket på ”full fräs” så att säga utan förmedlar en melankolisk känsla vilken jag uppskattar, för den saken skull så utlämnas inte de mer intensivare delarna.

Sammanfattningsvis så tycker jag att även andra skivsläppet ”Artemesia” är en ”top notch” som sätter ribban högt för vad som komma skall under resten av året. Favoriter på skivan är: ”A fair trade”, ”Unborn”, ”Engelbert the inchworm” och ”Departing words”.

Slutligen hoppas jag att vi får möjlighet att beskåda denna uppsättning på svensk mark då inom en inte alltför avlägsen framtid. 


Betyg : 8.5/10

Niklas Johansson

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©