GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Wildkard - Megalomania (Escape Music)  
1.Falling down
2.All I have
3.End of the world
4.7Days
5.Whispers in the dark
6.Wake me up when it´s over
7.Something strange
8.When everything has changed
9.Letting go
10.Right here by my side

 

För mig ett nytt och okänt band som här släpper sitt nya album ”Megalomania”. Wildkard är från England och innehåller medlemmarna, Chris Jones, Mikey J och Nick Workman ifrån bandet Kick.

Albumet spelades nyligen in i England och Finland under namnet The Zero Hour Project men bytte senare namn till Wildkard.  Materialet till plattan som skrevs redan på 90-talet av Chris och Nick har aldrig sett dagens ljus förrän nu.

Enligt pressreleasen är materialet en av de ”bäst gömda hemligheterna inom melodisk rock då man här finner ett album fullt av överraskningar och att Megalomania är ett otroligt album som innehåller tio av de bästa låtar som någonsin spelats in av ett Brittiskt rock band”.

Undertecknad känner inte till bandet Kick annat än till namnet och kan därför inte relatera till hur bandet lät då det begav sig. Kan dock känna igen vissa vibbar och av gamle hjälten John Waite och hans band Bad English i vissa partier, och det klingar positivt i mina öron. Inte minst Nick med sin lite släpiga röst påminner om John Waite. Även låtmässigt påminner det en hel del om ovan nämnda band . Musikaliskt har bandet ett antal finska/engelska gästartister och som alla gör bra ifrån sig.

Plattan innehåller 10 spår som alla håller en hög kvalite´ där inledande ”Falling down” sätter ribban ganska högt med sin intensitet och medryckande refräng. I nästföljande ”All I have” med inledande snygga synthslingor blir släktskapet till 90-talet ganska tydligt. ”Wake me up when it´s over” har en sån där refräng som genast sätter sig och kan bli en framtida radiohit!

Plattan är varierad både vad gäller låtstruktur och innehåller även sköna balladen ”Whispers in the dark” som på ett snyggt sätt ger variation åt plattan som helhet. En favorit på plattan är dock ”Letting go” som är en ösig rockare med skönt sväng och skönt gitarrsolo.

Känner att plattan kommer att tilltala många fans av AOR/melodisk rock och tycker att den håller ganska bra som helhet, men att den inte direkt tillför något nytt eller revolutionerande till genren.

Wildkard:
Nick Workman: Vocals
Chris Jones: Guitars / Lead guitar
Mikey J: Bass

Guests:
Jimbo Mäkeläinen: Drums
Jaakko Niitemaa: Lead guitars
Jonne Valtonen: Keyboards
Steve Newman: Keyboards
Olli Cunningham: Keyboards

Slutomdöme: 7/10

Staffan Vässmar  

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©