GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

JOE LYNN TURNER - SECOND HAND LIFE (Frontiers Records)  
01: Love Is Life 
02: Got Me Where You Want Me 
03: Second Hand Life 
04: In Your Eyes 
05: Blood Red Sky 
06: Stroke Of The Midnight 
07: Over The Top 
08: Cruel 
09: Sweet Obsession 
10: Love Is On Our Side 
11: Two Lights                   
 

 

Mannen, legenden, håret och rösten som aldrig verkar göra något annat än att stå i sång båset och jobba med en ny platta. Nu är det alltså dags igen med det 10:e albumet under eget namn.

Efter succén med Sunstorm förra året kommer nu Second Hand Life och den fortsätter i samma riktning åt det mer melodiösa soundet. Närmare än Rainbow & Deep Purple (Slaves & Masters) har nog Joe aldrig varit. Bra musiker och bra produktion är det som vanligt. 

Ett par låtar har blivit avdammade för detta album. Stroke Of Midnight är en låt som skrevs för en uppföljare som aldrig blev av till Slaves And Masters och den gamla Bonfire klassikern Sweet Obsession får vi nu äntligen höra i Joe’s tappning. AOR i världsklass blir det i titelspåret och i de grymt bra balladerna In Your Eyes & Love Is On Our Side visar han återigen att det inte finns många som är bättre än han i de lugnare låtarna. Blood Red Sky hade passat in på Rainbow’s Bent Out Of Shape och Europa bonus spåret Two Lights är mer än lysande.

Svagaste spåret är nog Got Me Where You Want Me och den är inte dålig alls. Second Hand Life är Joe Lynn Turner’s bästa solo platta sedan 1985 års Rescue You.

Mina favorit låtar är Second Hand Life, Love Is Life, In Your Eyes

Betyg: 9/10

Andy Flash

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©