GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Alan Morse 4 O`clock & Hysteria (InsideOut Music)  
01. Cold Fusion
02.
Return To Whatever 
03. Drive In Shuffle
04. R Bluz
05. First Funk
06.
Dschungel Cruz 
07.
The Rite Of Left
08. Chroma
09. Spanish Steppes
10. Track 3
11. Major Buzz
12.
Home   

 

Alan Morse släpper här sitt länge efterlängtade solodebut efter många år i huvudbandet Spocks Beard. Sin mer kända broder Neal har lagt sitt strå till stacken liksom övriga medlemmar i SB. En eminent gäst kan också höras med den berömda violinisten Jerry Goodman.

Inledande spåren ”Cold Fusion” och ”Return To Whatever” med både jazz och fusion inslag är bara några av elementen på plattan. En mer lättlyssnad inriktning kommer med ”Drive In Shuffle” och den lättsmälta ”Home”. Med en titel som ”R Bluz” kan det ju inte bli annat än bluesinspirerat. Funk representeras här med ”First Funk” (vad annars) och mer rakare rock kan vi höra på låtarna "The Rite Of Left" (inkl.solo med Ac/Dc vibbar) och "Major Buzz" som också är några av favoritspåren.

Alan visar prov på sina färdigheter inom många musikaliska stilar och med sitt rätt så distinkta gitarrsound vilket vi känner igen ifrån Spocks Beard etableras en viss säregenhet på albumet. Det verkar ändå som herr A Morse vill visa för många sidor för att ge plattan en riktig prägel, det känns nu mera som en samlingsvariant. Svårigheten att producera en hel instrumental skapelse vilken binder lyssnaren fullt ut känner jag tyvärr inte att denna plattan ger. Inte dålig men det där extra vill här inte riktigt infinna sig.

“Coolast” är spåret ”First Funk” som jag personligen skulle vilja sett som albumets röda tråd stilmässigt.

6,5/10

Conny Myrberg

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©