GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Eldritch  - Blackenday  (Limb Music)
1.Silent flame
2.The deep sleep
3.The blacken day
4.Why
5.Black rain 
6.Broken road7.Rumors
8.Frozen
9.The child that never smiles
10.The fire
11.Shallow water flood
12.Never dawn

 

 

Här är en ny skiva från detta Italienska band. Gruppen har hållit på ett tag nu och bildades 1991, första skivan släpptes 1995 med namnet ”Seeds of Rage”. Eldritch har sedan dess producerat skivor med jämna mellanrum. Italienarna är influerade av bl.a. Metallica, Annhiliator och Queensryche och vi det här laget börjar dom få en rätt så trogen skara fans. Dom skall ju som bekant också spela på Sweden Rock Festival i sommar och med detta får dom säkerligen ytterligare beundrare.

Blackenday är deras sjunde album och dom gamla fansen kommer antagligen inte bli besvikna. Det är en skiva med tolv spår vilka håller en genomsnittig  ”normal” längd. Med och gästar på denna är ingen mindre än Ray Alder från Fates Warning.

Skivan börjar riktigt bra med ett spår vid namn "Silent Flame", låten är en skön skapelse och innehar hel del av det som undertecknad uppskattar. Framförallt vill jag här framhäva sångversen. Efter detta så löper skivan på med traditionella inslag av dubbelkagge till progmetal dito, även lugnare stycken finns att insupa. Jag gillar "thrasigheten" i skivan och själva gitarr plockandet som sticker skönt ut. Skivan i sin helhet är helt klart okej och med några utstickare till låtar höjs intrycket från mängden.

Mina favoriter på skivan är första alstret "silent flame",  titellåten "The blacken day" samt "Black rain" och "Never dawn" nu återstår bara att se vad bandet kan prestera live på Sweden Rock i sommar.

Betyg: 7/10

Niklas Johansson

För Smakprov gå in på Border Music och sök på Eldritch www.border.se

 

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©