GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Milan Polak – Straight (Lion Music)
01 Difference
02 Psychobitch
03 Crosses
04 Hero
05 Favorite Vice
06 Some Kind Of Jesus
07 All I Want
08 Superstar Mania
09 Straight
10 Happy Now?
11 I Don’t Care
12 Free After All

 

 

Denna Österrikiske gitarrist släpper nu sitt första soloalbum med sång som hänförs av Milan Polak själv. En vokal insats som han absolut inte behöver skämmas över vilket också går helt i linje med plattans övriga inriktning. 

Inledande ”Difference” ger en hel del Queen vibbar då från deras rakare rock tid. Här presenteras inte bara stämsång och en del typiska gitarrgnidande ala May, herr Polak har också en del tonfall liknande Mercury. Titeln säger också en hel del om produktionen vilken överlag är enkel och rak på sak. Medmusiker är basisterna Fabio Trentini och Randy Coven samt John Macaluso bakom trummorna. De två sistnämnda har även musicerat med Yngwie Malmsten och en favoritgrupp till undertecknad nämligen norska Ark. 

En del goa grove kommer med ”Crosses” och i skaran av singer-songwriter låtar är  lugna Joe Tempest aktiga låten ”Hero” den som sätter sig mest. 

Resten av materialet är lättlyssnat men utan det där som sticker ut tillika minnesvärda då bortsett från avslutande ”The Glowing Of A Cigarette” där variationen med blues inslagen (bara titeln är ju bara så blues J) och ett mer utsvävande gitarrspel ger lyssnaren mer än stundens behag.  

Helt okej platta för de tillfällen som inte kräver ett alltför intensivt lyssnande, och så ett plus för de sköna Queen vibbarna.

6,5/10

Conny Myrberg

 

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©