GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Magic Pie – Circus of Life (Progress Records)
Circus Of Life 1-5 
1 pt I Welcome
2 pt II Freakshow
3 pt III What If ...
4 pt IV Trick Of The Mind
act I - Song of decision
act II - Song of Anger
act III - Song Of Sharing
act IV - Face to Face
5 pt V - The Clown
6 Pointless Masquerade
7 Watching The Waters

 

Fick upp ögonen för gruppen vintern 2004-2005 när jag fann ett medley från norrmännens då ännu ej släppta debut på nätet. En del kontakter började knytas mellan Garf och gruppen som sedermera ledde till en bejublad spelning på festivalen Slottsskogen Goes Progressive 2005. Debuten ”Motions of desire”  fick med all rätt stort gehör inom den progressiva världen med sin genuint 70-tals inspirerad musik.

Nu kommer uppföljaren som mer än väl når upp till förväntningarna. Plattan är omedelbar och ändå en växare med allt som kännetecknar det progressiva samt en del mera lättsmält material.

Titelspåret är av modell maratonlopp avseende dess längd fast då uppdelad i både delar och akter. Vackra inledande stycket ”Wellcome” bjuder in oss på en musikalisk resa där den instrumentala ”Freakshow” tar vid med allt från det rockiga till mera komplicerade utsvävningar. En del folkliga toner inspireras i ”What if..” med lågtempo och melodiös behaglig karaktär, här njuter vi av harmonier och ypperlig sång. Längsta delen ”Trick Of The Mind” med sina akter och avslutande delen ”The Clown” representerar det mesta som gjorde första albumet till en sådan lyckad debut med mängder av inspirationskällor från det goda 70-talet.

På ”Pointless Masquerade” är musik liknande band som the Flower Kings mer påtaglig. Sist men inte minst den nästan tio minuters suveräna ”Watching the Waters” där vi får allt från Pink Floyd liknande intro till en mer Kansas typ av rock och en härlig dos Manfred Mann.

En tight och välproducerad platta som ger nöje från första stunden till många års lyssning.

8,5/10

Conny Myrberg

 

 

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©