GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Steen Gröntved – Night Vision Goggles (Lion Music)
01 Timber
02 The Worm
03 Playground
04 Home planet
05 Run
06 Bye
07 Secret lab
08 My Butterfly
09 Still Here
10 Round and around
11 What Mango?
12 Find the pick

 

Här kommer ännu ett släpp av Lion Music med instrumental gitarrinriktad musik. Den danska studiomusikern Steen Gröntved ger ut sin första soloskapelse med en resa genom jazz, fusion och en del rockigare inriktad musik. Som i regel är de individuellt skickliga musikerna inom dessa genre liksom på detta album. 

Gröntved spelar med en rätt så lättlyssnad stil trots diverse experimentella alster. Några spår känns mer intressanta för oss som inte är så insatt i alla teknikaliteter inom instrumentet gitarr. 

De jag mest tänker på är den rakare ”Run” med njutbart solospel vilken här ligger lite i bakgrunden. ”My Butterfly” ett akustiskt kort stycke med vacker melodislinga. ”Still Here” med plattans enda vokala inslag som här framförs med några läten som skulle kunna komma från Afrikas savann, ett gitarrinferno efterföljs med både akustiska och elektriska lager i en atmosfärisk sammansatt och en rätt så layback stil som förövrigt känns som hela albumets röda tråd. ”What Mango” körs med gott grove och en del Santana takter.

Jag har trots den relativt lättlyssnade stilen lite svårt att ta till mig en hel platta åt gången, tre-fyra spår håller dock mitt intresse på topp. Skulle kunna tänka mig att herr Gröntved skulle uppskattas å det högsta på festen framåt småtimmarna när gitarren kommer fram och alla hämningar från oss lyssnare bedarrats. 

Med som musiker finns Josef Aarskov, Nikolaj Storr. Kim Adrian och Lars Ringgaard.

6,5/10

Conny Myrberg

 

 

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©