GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Kaipa – Angling Feelings (InsideOut Music)
01. Angling Feelings
02. The Glorious Silence Within
03. The Fleeting Existence Of Time
04. Pulsation
05. Liquid Holes In The Sky
06. Solitary Pathway
07. Broken Chords
08. Path Of Humbleness
09. Where’s The Captain?
10. This Ship Of Life 

 

Kaipa fortsätter sin resa genom folkrockmusiken med inslag av både fusion och mera progressiva takter. Roine Stolt lämnade för ett tag sedan gruppen men maestro Hans Lundin för taktpinnen vidare i ett synnerligen behagligt skivsläpp. Här känns nu att det vokala från Patrik Lundström och den skönsjungande Allena Gibson få mera utrymme. Partisk sång ger vid flera tillfällen en känsla av Queens vokalist Mercury, även en del stämsång verkar hämta inspiration från nämnda grupp. 

Visst finner vi spår från herr Stolt och hans Blomster Kungar som i ”The Fleeting Existence Of Sky” men Kaipa finner ändå sin egen väg med flertalet mer lättillgängliga stycken. Aleena har en rätt så speciell röst vilken passar denna musikart förträffligt och möjligen bör få ännu mer plats även om jag har all respekt för ”Rituals” vokalist. 

Den mera folkmusikbetonade ”Path Of Humbleness” där kompduon Morgan Ågren (trummor) och Jonas Reingold (bas) levererar goa takter att insupa vilket är ett av spåren som sticker ut i en allmänt jämnt producerat album. Nya gitarristen Per Nilsson som normalt huserar i betydligt hårdare musikgenre med gruppen Scar Symmetry är en värdig ersättare för Stolt och visar här prov på sitt breda kunnande.

Ett album som i progressiva kretsar för ovanlighetens skull går i en positiv och ljus anda. Många kvalitéer och flertalet sköna stunder finns att avnjuta fast jag hade personligen ändå gärna sett något spår helt avvikande från övriga, då som kontrastfaktor till plattans rätt så ”snälla” inriktning.

http://www.myspace.com/kaipa

7.5/10

Conny Myrberg

 

 

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©