GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Cage - Hell Destroyer  (MTM Music)
1 Descension
2 Hell destroyer
3 I am the king
4 The circle of light
5 Christ hammer
6 Born in blood
7 Abomination
8 Innauguration
9 Rise of the beast
10 Cremenation of care
11 Bohemian grove
12 final proclamation
13 From death to legend
14 Legion of demons
15 Betrayal
16 Fall of angels
17 Fire and metal
18 Beyond apocalypse
19 The lords of chaos
20 Metal devil
21 King diamond (Bonus)

 

Detta lysande San Diego baserade femmanna band vann en tävling 1999 med 600 hundra deltagare. Efter denna fick dom chansen att spela på Dynamo festivalen inför en publikskara på  8000. Hjulen började snurra och snart fick de även bege sig till Wacken Open Air i Tyskland. Som support till band som Iron Maiden, Dio, Judas Priest och Dokken har Cage skaffat sig en ansenlig skara fans.

Albumet "Hell destroyer" är en ganska lång historia på 75 min! Ett koncept album vars handling spänner sig från en lång tid tillbaka via nutid och vidare till framtiden då "Metal djävulens" återuppståndelse efter jordens undergång..

Cage lyckas här bra med att framföra den rätt så klassikiska powermetalen då med nyare inslag. Musikmässigt låter det en hel del Judas Priest, och det är ju inte fy skam. Man kan även föra paralleller till grupper som Iron Maiden och Dio. Cage musik innehar många av dom klassiska elementen utan att för den saken skull efterapa för mycket. Värt att notera är hur sångaren utan några som helst problem tar sig an de ruskigt höga tonerna.

”Hell destroyer” genomsyras av en bra lägsta nivå, med den talangfulla sångaren Sean Peck når plattan också den högre poängskalan. Det skulle vara riktigt kul att få se vad dom kan prestera live, om nu Cage bara kommer till våra bredgrader.

Betyg 8/10

Niklas Johansson

 

 

 

 

       

   

 

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©