GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Jorn – Lonley Are The Brave (Frontiers Records)

Lonley are the brave
Night city
War of the world
Shadow people
Man of the dark
Promises
The inner road
Hellfire
Stormbringer
Like stone in water (Limiterad bonus)

 

Att egentligen behöva göra nån större redogörelse vad denna vokalist gjort är förmodligen rätt så onödigt. Med inblandning i mängder av konstellationer som Yngwie Malmsteen ,Russel Allen, Uli Jon Roth samt ett otaliga projekt och grupper som exempelvis den mästerliga formationen Masterplan (nu dock utan herr Lande). Här är ändå mannen, myten och norrmannen med den gyllene rösten framme med sitt femte soloalbum.

För att citera en textraden från Tenacious D ”Dio have rocked for a long long time now it`s time for him to pass the torch”. Personligen tycker jag att Dio kan köra på ett litet tag till, men om det skulle vara dags att lämna över den berömda facklan så är det helt klart Jorn som skall föra fanan ”rockrösten nummer ett” vidare.

Redan från första ton får jag ett lyckorus som för mig tillbaka till bland annat ”Holy Diver” (Dio vibbar igen) denna känsla ligger också kvar och pyr mest hela tiden. Jorn sköter det helt lysande tillsammans med övriga musiker, fast det går ju inte att sticka under stolen att det är Jorn som är centralfiguren här även bakom producentstolen.

Som produktion är denna skapelse både tung och välnyanserad, låtarna håller även de en genomgående hög prestanda. Möjligen tappar plattan en bit in i variation och densitet men detta kompenseras ändå med en avslutning som heter duga.

Finns egentligen inte så mycket mer att tillägga det är bara så förbaskat trevligt (om man nu får säga så om rock/metal) att återse kanske världens bästa rockröst så håll ögon och öron öppna för den kommande Europaturnén.

Favoriterna på denna skiva är de tre första spåren om något skall framhävas lite x-tra. Samtliga låtar är ändå tämligen angenäma, eller som en del i texten på inledningsspåret säger " It´s just Rock`n Roll".

 

www.myspace.com/realjorn

Betyg 8/10

Niklas Johansson

 

 

 

   

  

 
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©