GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

John Jeff Touch – First Touch (Lion Music)

01. Message.
02. Loving U.
03. Sometimes.
04. Spirit.
05. Crystals.
06. Can’t Live Without You.
07. Each Day.
08. We Feel.
09. Moments.
10. Between 2 Worlds.
11. Sometimes (acoustic)

 

Här kommer första solosläppet vilket man kan ana i titeln från John Jeff Touch. Vokalisten och låtskrivaren har tidigare arbetat med namn som Lars Eric Mattsson hans band Vision och S.I.N. 

På debuten presenteras ett relativt lågmält album med melodiös rock vilket inte tillhör vanligheterna från bolaget Lion Music. Desto roligare att vi då får en  tilltalande platta som innehåller både en del starka låtar och udda arrangemang från den stora mängden melodisk rock som produceras. Rösten tillhör inte direkt kategorin de kraftfullaste jag hört men finner den ändå karaktäristisk och stundtals känns vibbarna dra åt självaste Robert Plant då det begav sig i den tidiga Led Zepplin ådran. 

Öppningsspåret ”Message” tillhör de starkare spåren och även ”Sometimes” där jazzigare element blandas med nämnda Plant vibbar hamnar bland de mer minnesvärda. Musiken drar allt från de popmusikaliska till mera lätt progressiva element där det även finns inslag från Mellanöstern, alla med den gemensamma nämnaren ”Soft Music”.

Ett angenämt skivsläpp som dock tappar något i intensitet under andra halvan, är ändå ett angenämt album som passar både radioetern och för de mer avslappnande stunderna.

Videon ”Message” från albumet ser du här http://www.youtube.com:80/watch?v=dyBLuYT5QAg

www.johnjefftouch.com

www.myspace.com/johnjefftouch

7/10

Conny Myrberg

 

 

 

   

  

 
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©