GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

Polution – Overheated (Escape Music/BAM)

01.Reality
02.Hard work
03.Overheated
04.Same s*** different day
05.Love or hate it
06.Don´t know
07.Paid soul
08.Obsessed
09.Going down
10.Sweet little girl
11.Wicked moment
12.Creation of hate
13.Five years

 

Min gode vän Uffe säger att alla hans stav- och syftningsfel är medvetna. Om det förhåller sig på samma sätt med skivdebuterande schweizarna i Polution eller om bandnamnet står för något annat vet jag inte, men det råder ingen som helst tvekan om att ”Rock and roll ain´t noise pollution” är ett rättesnöre för dem.

Bandet är musikaliskt tuktat på rockhak runt om i Schweiz där de ofta spelat covers av band som AC/DC och Motörhead. Vidare har de agerat support åt Krokus, och en sådan bakgrund sätter naturligtvis sina spår. Mycket riktigt är detta också en skiva fullmatad med rök- och ölosande rock´n´roll som stundom glider över i uppsluppen gladpunk.

Producenten Tommy Vetterli, före detta gitarrist hos Coroner och Kreator, har försett Polution med ett levande och energiskt sound, vilket passar deras raka, livliga partyrock som hand i handsken. Det uppenbarligen samspelta bandet uppvisar en sann glöd och spelglädje vilket dock inte förmår dölja vissa brister i låtskrivarkonsten. Allt för ofta fastnar de pastischträsket som många kraftigt AC/DC-påverkade gäng går ner sig i. I synnerhet låter sångaren Pascal Gweder – för övrigt den ende i kvintetten som inte heter Betschart i efternamn – väldigt krystad när han söker det aggressiva, lätt gurglande uttryckssättet som många thrashsångare begagnar sig av.

Polution låter som bäst när de lättar på anslaget något som i den Ramones-ekande ”Overheated”, den akustiska Cinderella-flörten ”Don´t know” och ”Going down”, i vilken de förenar det bästa av de akustiska och ösiga influenserna.

www.myspace.com/polutionrocks

  

Betyg: 6/10

 

Av Jukka Paananen

 

 

 

 

   

  

 
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©