GÖTEBORGS ARTROCKFÖRENING

 
 

Recensioner

 

MCM - 1900 Hard Times (Lion Music)
01 (1900) Hard Times
02 Raw Extremities
03 River Offering
04 Emergency Poncho
05 Mutual Assured Distraction
06 The Ground Above
07 Them Ain't Us
08 30 Seconds Over Your Land
09 Esse'n'Emme
10 Unmatched Fragment
11 House of Deviants
12 For Every Color You Know

 

MCM är en ett band som är bestående av Alex Masi på gitarr, Randy Coven bas (Vai, Ark, Malmsteen) och trummisen John Macaluso (Ark, TNT, Malmsteen). Där av namnet MCM som bär dessa herrars initialerna. Det som är kul med denna produktion är att den är live och mestadels improviserad, vilket knappt hörs. Ljudet är kanske inte på topp men musikerna löjligt samspelta.

Även om detta inte egentligen är min typ av musik så kan jag inte låta bli att dra på mungiporna när man hör dessa skickliga musiker, att kunna leka fram sånt här är bara det beundransvärt. Ibland svävas det iväg lite väl långt ut i rymden ändå via jazziga softsvängar och fusion men i nästa stund så vänder det helt åt det motsatta hållet och blir ordentligt hårt och svängigt.

Ett intressant skivsläpp men tämligen svår att sträcklyssna då alla upplevelserna kan vara svåra att smälta på en gång med alla sina musikaliska utsvängningar. Finner en del likheter med dom heller inte helt lättlyssnade ”Primus”.

Det kan vara svårt att beskriva musiken som här blandar och ger friskt från det flesta stilar, men nog märks just influenserna från Vai och Malmsteen alltid. Musikerna är snorvassa så det kan man inte klaga på men avsaknaden av sång är här påfallande. Summan av kardemumman är ändå detta ett godkänd släpp, helt klart en intressant upplevelse och lyssning.

 

www.alexmasi.net

www.randycovensite.com

www.johnmacaluso.com

 

Betyg 6/10

 

Niklas Johansson

 

 

 

 

 

       

   

   
   

10. En blivande klassiker
9. Topp ”inom genren”
8. En av de bättre ”inom genren”
7. Genomgående bra med några toppar
6. Klart godkänd
5. Okej för slölyssnande
4. Vissa delar går an
3. Behöver en hel del uppryckning
2. Inte mycket som klarar sig här
1. Vi glömmer denna

 

 

©